Yunanistan Hükümet Sözcüsü Stelyos Petsas, Türkiye ile hem kara hem de deniz sınırlarının 1 Temmuz tarihi itibarıyla açılacağını duyurdu. Yunanistan’ın açıklamasına rağmen Avrupa Birliği’nin 1 Temmuz’dan itibaren sınırların açılacağı 15 ülke arasında Türkiye yer almadığı için kapılar açılmadı.
Avrupa Birliği’nin açıkladığı seyahat listesinde başta ABD olmak üzere, Türkiye, Brezilya, Rusya, Hindistan ve İsrail vatandaşları da "güvenilir" ülke olarak ön plana çıkmadığı gerekçesi ile listeye giremedi. Yunanistan'da Türkiye’ye kapıların 1 Temmuz’da açılmasının gündeme gelmesi ve Yunanlı vatandaşların ekonomik nedenlerle kapıların açılmasını istemesine rağmen AB’nin aldığı kararı uygulamak zorunda bırakıldığı öne sürüldü. Türkiye ile Kastanies ve Kipi kara sınırı bulunan ülkede gözler 15 günde bir AB tarafından güncellenecek listeye çevrildi.
Öte yandan, Şubat ayında kapılarına dayanan binlerce mülteciyi durdurmak için Kastanies Sınır Kapısı'na beton ve jiletli tel ören Yunanistan makamları, söz konusu kapıda herhangi bir düzenleme gerçekleştirmedi. İpsala Sınır Kapısı karşısında bulunan Kipi Sınır Kapısı'nda ise durum Kastanies'a göre daha stabil. Göçmen akımında herhangi bir olayın yaşanmadığı Kipi'de 'açılma' kararı uygulandığı takdirde fiziksel olarak sınır kapısında herhangi bir hazırlığa gerek duyulmadan normale geçiş süreci yaşanabilecek.
-
İlker
07.07.2020
16:11
Selamlar ben tunanistandan evliyim 8 martdan türkiyeye geldim Yunanistan a dönmek istiyorum fakat sınır kapısı kapalı olduhu dan otobüs seferleride başlamamış nezaman acılır sınır kapısı eşim 190 engelli gitmem gerekiyor bu sınır kapısının ne zaman acılacahı hakkında bilgi istiyorum
Beğen
-
Necati Gorgulu
06.07.2020
19:23
Selam aleyküm ben fransada kalıyorum bu sene izine gelecegiz bizim gemi biletimiz var yedincayin 17sinde ve bilmiyoruz gumrukler acikmi italiyadan Yunanistan'a ve Edirne İpsalaya vatanımıza gümrükler acikmi yunanistandan Edirne İpsalaya lütfen bize söyleyin Allaha emanet olun
Beğen
/ 1 kişi beğenmiş
-
haklı
02.07.2020
08:26
ne var yanı günlük bin tane vakamız varsa.
Beğen
-
Kebır
02.07.2020
01:26
Hem karınları ac hem artıstlık yapıyor yunanıstan bunu onlara her sekılde yaptırtanda avrupa bırlıgı yaptırtıyor devam edın bakalım ne olucak.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Gurbetcilerin sesi
02.07.2020
00:06
Goruyorsunuz Turkiyemin Halki Bu AB ne pis Lanet olan toplum iki yuzlu hainler.
Turk vatandaslarini avrupada tutamiyor arbasini hazirlayip yolla cikacagiz yaptiklari pis oyuna bakin Insan haklari YOK BURALARDA HOLLANDA ZATEN TEHDIT EDIYOR ACIK ACIK KIMSE DINLEMIYOR GIDEN GITMEK ISTIYOR DOGAL HAKKIMIZ ! YUNANISTANI ELLE ALMISLAR sinir kapilara el atmislar senelerdir bu sinir kapilarinda cektigimiz ciller bitmiyor bitmiyecek Turkiyem agrligini bu arada cok Iyi AB karsi
Beğen
/ 5 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle