Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Habertürk canlı yayında Eren Eğilmez’in programında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ayasofya’nın camiye çevrilmesinin Türkiye’nin egemenlik hakkı ve hukuka uygun olarak aldığı bir karar olduğunu belirten Perinçek, yabancı ülkelerin bu karara saygı duyması gerektiğini vurguladı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Abdullah KARA 15.07.2020 16:58
    Kapatılması ve onay verilmesi kanuni değildir vakıf eseridir vakfiyesine uygun olarak hareket edilmemiş ve 86 YIL boyu müze kalmıştır bizim ordan gelecek dövizde türkiyede ihtiyacımız yoktur hamdolsun Fatih sultan Mehmet hazretlerinin ruhu Şad olsun Allah ondan ve askerlerinden razı olsun yeniden Camii olarak hizmet etmesi çok iyi bir karar oldu karar Alanlardansa Allah razı olsun hatta buraya Turistte kabul edilmesin zaten bu mümkün değil artık müslümanlar burada namazlarini eda edecekler İNŞAALLAH.
  • Düşünücü 15.07.2020 09:37
    Biraz insanda beyin olur ya zaten ayosofyada yıllardır namaz kılınıyodu ezanda okunuyordu 5 vakit negüzel diğer kısımlarındada turistler gelip geziyordu ve döviz bırakıyodu karar gereksiz ve ülkenin çıkarına ters oldu
  • Hasan Coskun 14.07.2020 14:35
    Cok önemli: Yunan su an müze olarak kullanilan Atatürkün evini kapatmayi düsünüyor. Bilinki, kapatmazsa Atatürk de onlardan biriki kapatmiyorlar. Bilinki, kapatirsa Atatürk onlardan biri degil. Bence kapatmayacaklar, cünki Atatürk ve Ismet büyük iyilikler yaptilar onlara ve Avrupaya.
  • yavuz sultan selim 13.07.2020 11:16
    Madem kamunun , hususi tasarrufu kaldırma yönünde yetkisi yoktu, neden bunu devlet 86 yıl boyunca hoyratça kendine göre zorla zapturapt altına aldı? Hanın bedduasına bu milleti mahkum etti? Ben o zalimlere, kapatanlara, bilipte susanlara, hakkımı helal etmiyorum. Ateşleri sönmesin, dertleri bitmesin, nesilleri kahru perişan olsun.