Oruç Reis sismik araştırma gemisinin yapacağı sondaj faaliyetleri kapsamında, Türkiye'nin Meis adasının güneyi ve doğusunda NAVTEX ilan etmesi Yunanistan'da korkuya neden oldu. Güney Kıbrıs'ta bulunan Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, acil olarak ülkesine geri döndü.

''TÜRKİYE YUNAN ASKERİ AKLINI MEİS'TE KİLİTLEMEYİ DÜŞÜNÜYOR''

Ülke TV ekranlarında Turgay Güler'in En Sıradışı programına konuk olan Güvenlik Uzmanı Yusuf Alabarda, NAVTEX kararıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Alabarda, Türkiye'nin atmış olduğu bu adımın arka planını açıklayarak, ''Sirte'ye yönelik bir operasyonda, Mısır'ın ve Yunanistan'ın da olaya müdahil olma olasılığına karşı, Türkiye Yunanistan'ın adeta sinir uçlarıyla da oynayacak şekilde bir NAVTEX ilan ederek Yunan donanmasını ve Yunan askeri aklını Meis Adası'nda kilitlemeyi düşünüyor. Ki Mısır ve Libya açıklarında Yunan donanmasıyla karşı karşıya kalmasın.'' ifadelerini kullandı.

Yunanistan'ın alacağı karar neticesinde askeri zafiyet yaşayacağının altını çizen Alabarda, ''Yunan donanması derse ki ben donanmanın bir kısımını Mısır'a bir kısmını Trablusgarp önlerine bir kısmını Ege Denizi'ne bir kısmını da Doğu Akdeniz'e göndereyim derse, bu askeri harekat anlamında askeri gücün parçalanmasından kaynaklanan bir zafiyet yaşayabilir.'' dedi.

''SİRTE VE CUFRA'YA YÖNELİK HAREKATIN BAŞLAMASI İÇİN MÜEZZİNİN ELİ KULAĞINDA'' 

Türkiye'nin başarısının önemine dikkat çeken Alabarda, ''Türkiye şu an sınırlarının dibinde bu nevi bir harekat ile Yunan donanmasının 20'ye yakın unsurunu bu bölgeye kanalize etti. Bu bize şunu gösterebilir. Sirte ve Cufra'ya yönelik bir harekatın başlaması için müezzinin eli kulağındadır.''

Yorumlar 7 Yorum Var
  • Dermanbey 22.07.2020 19:57
    Gönderin Vatozlari Yunanistan ziplasin,,
  • Asi ihtiyar 22.07.2020 13:04
    Yunanistanin en buyuk muttefiki chp dir..!
  • Greenpeace 22.07.2020 12:00
    Yunanistan hiçbir konuda tek başına karar alamaz ancak Avrupa birliği karar alması lazım buda üye ülkeler itibariyle imkansız yani Yunanistan köle bir ülkedir.
  • Göktürk 22.07.2020 11:11
    Osmanlı'nın yıkılışı sefere çıkmayan padişahlarla başladı.En iyi savunma saldırmaktır.
  • cemce 22.07.2020 09:22
    elhamdüliilah diyoruz..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek