Kanal 7'de Mehmet Acet'in moderatörlüğünü yaptığı Başkent Kulusi programına konuk olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Başkent Kulusi programında Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet'in sorularını yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul ve Kentsel Dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ev sahibi olmayan dar gelirli vatandaş kalmayıncaya kadar projelerin devam edeceğini söylen Kurum, Kanal İstanbul için de "Her şey para değil. Her şeye para gözüyle baksak ne şehir hastaneleri ne parkları bahçeleri yapardık." dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİ

Türkiye'de bizim tespit ettiğimiz acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var. İstanbul'da ise 500 bin konut. Biz hedef koyduk her yıl 300 bin konutu dönüştürmek. 5 yılda dönüştürmek istiyoruz. Milletimizin canı ve malı bize emanet. Bu 1.5 milyon konutta insanlar yaşıyor. 6 ve üzeri 66 deprem yaşadık ve 80 bin canımızı kaybettik. Depremlerle yaşamayı öğrenmeliyiz. Bu bizim olmazsa olmazımız. Depreme dayanıklı konutlarda oturmak zorundayız. Deprem dönüşümü bunun özü bu güne kadar 1 milyon 350 bin konutun dönüşümünü sağladık. Bunu sadece İstanbul'da değil tüm Türkiye'de sürdürüyoruz.

İstanbul'da çok önemli projeler yürütüyoruz. Büyük bir kentsel dönüşüm sürdürüyoruz. Kağıthane'de ve Zeytinburnu'ndan temelleri attık bunlar yatay mimari esaslı olacak.

Önceliğimiz yaptığımız projenin şehre değer katması hem de vatandaşımızın can ve mal güvenliği.

Vatandaşımızın mevcut değerini koruyoruz. Projede bu onun katılım değeri oluyor. Farklı bir alanda ve metrekarede yer aldıysa bunu 15-20 yıl vadede ödeme kolaylığı veriyoruz. Biz bu işleri yüzde 30 sübvanse ediyoruz.

Binaların dönüşümüyle beraber kent meydanları ve sanayi alanlarının dönüşümünü de yürütüyoruz.Ankara, Kayseri, Bursa, Muş ve Erzurum'da önemli projeler yürütüyoruz.

Dilova belediyesi ile çalışmalar yürütüyoruz. Oradaki kömür tozu sıkıntı oluyor. Orayı taşıyacağız. 

Yapı stokumuz gerçekten kötü durumda. Marka şehir vizyonu çerçevesinde projelerimizi yürütüyoruz. Güçlü şehirlerle güçlü ülke olmanın adımlarını atıyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı 11 maddelik manifesto var. Buna göre hareket ediyoruz. Vatandaşımız ihtiyacı neyse önce onu gerçekleştireceğiz.

Yorumlar 0 Yorum Var