Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılışında konuşma yaptı. MİT'in çalışmalarına dikkat çeken Erdoğan, "Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılışında konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

İSTANBUL'UN MÜSLÜMANLARIN ELİNDE OLMASINI KABUL EDEMEDİLER

"Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Ayasofya'yı ibadete açma sürecinde İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar olduğuna şahitlik ettik.

HEDEFİMİZ İSTANBUL'U EN ÜST SIRALARA TAŞIMAK

İstihbaratı çökertilmemiş bir ülkenin işgali mümkün değildir.

İstanbul, milletimizin gözbebeği olduğu kadar bizim de en büyük sevdamızdır. İstanbul'u her anlamda geliştirdik, güzelleştirdik. Bu bir aşk meselesidir, kuru kuruya laf değil. 

Hedefimiz İstanbul'u finansın, sağlığın, kültürün merkezi olarak dünyanın en üst sıralarına taşımaktır.

İSTANBUL BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

İstanbul'umuza güvenliği sağlamak öyle kolay bir iş değildir. Yüz binlerce yabancıya ev sahipliği yapan, ticari ve turistik yoğunluğu giderek artan bir şehirden söz ediyorum. Böyle bir şehrin istihbarat servislerinin faaliyetleri açısından cazibe merkezi haline dönüşmesi kaçınılmazdır.

Tüm teknik donanımlarıyla birlikte inşallah Ankara ve İstanbul artık bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi bütün faaliyetleri de çok daha seri şekilde takip etmemize fırsat verecektir.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Yunus Kuriş 26.07.2020 21:01
    Maşaallah.Güçlü istihbarat,güçlü TÜRKİYE.