Türkiye ve Azerbaycan'ın geniş kapsamlı ortak askeri tatbikatına katılacak Türk savaş helikopterlerinden bir kısmı Nahçıvan'a getirildi. Türk Hava Kuvvetlerine bağlı askeri uçakla Nahçıvan'a taşınan helikopterler ve askerler törenle karşılandı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Türk Hava Kuvvetlerine bağlı askeri uçakla Nahçıvan'a taşınan helikopterler ve askerler törenle karşılandı.
Törende İstiklal Marşı ve Azerbaycan milli marşı seslendirildi. Törenin ardından helikopterler teknik ekiplerce tatbikat için hazır hale getirildi.

Bakü ve Nahçıvan'da 1-5 Ağustos tarihlerinde yapılacak tatbikatta çeşitli emirler icra edilecek, zırhlı araçlar, top ve havanlardan temsili düşman hedeflerine atışlar yapılacak.

İki ülkenin hava kuvvetleri de 29 Temmuz'da tatbikata başlayacak. Türk ve Azerbaycan helikopterleri ve savaş uçaklarının yer alacağı tatbikat Bakü, Nahçıvan, Gence, Kürdemir ve Yevlah'ta sürdürülecek.
Tatbikat 10 Ağustos'ta sona erecek.

Yorumlar 47 Yorum Var
  • Abdulhamit Fidan 29.07.2020 13:23
    Tüyler diken diken,bir emirle hazırız, Türk e yan bakanın gözünü oyarız.Ne mutlu Türküm diyene.
  • Mehmet erim 29.07.2020 10:25
    Bizim daima güçlü bir savunma sanayinde ihtiyacımız var görüyoruz ki bugün muslumanim diye geçinen emperyal devletler kucağında oyuncak olmuş bir sürü satılmış Arap devletleri var ona göre daima hazır olmamiz gereklidir.
  • Cihan 29.07.2020 09:12
    Ne şimdi nede geçmişte Türkiye korkak olmadı.. Güçlü ve kahraman Türk milleti var olduğundan beri ordudur..
  • Milliyetçi turk 29.07.2020 07:36
    Göz dağı verilmemeli direk dalmalı ermeniler hiç bir şeyden anlamaz gurban oldugum allahım sen askerlerimizi vatanımı sen koru yarabbim
  • enver 29.07.2020 03:34
    ağrı bölgesi operasyonlardan sonra, ermenistanın arkası açık kalacak hava alacak. önünde Azerbaycan arkasında Türkiye.
Daha fazla yorum görüntüle