‘2020 İslam Dünyası Gençlik Başkenti’ ünvanına sahip olan Dakka, pandemi nedeniyle ertelenen etkinlikler açılış töreniyle başladı. İlk etkinlik olan ‘Uluslararası Genç Liderler Zirvesi’nde Türkiye Cumhuriyeti Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de konuşacak.

İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) bünyesindeki 56 üye ülke tarafından 2020 yılı için ‘İslam Dünyası Gençlik Başkenti’ ünvanını alan Bangladeş’in başkenti Dakka şehrinde açılış töreniyle başladı. Pandemi nedeniyle ertelenen etkinlikler, Bangladeş’in kurucusu Bangabandhu Şeyh Rahman’ın da yüzüncü doğum yılı da olan 2020 etkinliklerine iki gün sürecek Uluslararası Genç Liderler Zirvesi’nde Bangladeş ve dünyadan devlet ve hükümet temsilcileri ile kanaat önderleri konuşmalar yapacak.

Açılış törenine Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid, OIC Genel Sekreteri Yousef bin Ahmad Al-Othaimeen, Bangladeş Dışişleri Bakanı Abul Kalam Abdul Momen, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Bangladeş Gençlik ve Spor Bakanı Zahid Ahsan Russel, Bangladeş Gençlik ve Spor Bakanı Genel Sekreteri Akhter Hossain, Gambiya Adalet Bakanı ve Başsavcısı Dawda A. Jallow ve ICYF Başkanı Taha Ayhan katıldı.

Yorumlar 0 Yorum Var