Ülke TV'de yayımlanan Spor&Spor programının organize ettiği "Sporun Devleri Buluşuyor" ödül töreninde "Özel Ödül"e layık görülen İbrahim Uysal kimdir?

Milli sporcu İbrahim Uysal, 21.Şubat 1997'de İstanbul'un Fatih ilçesinde doğdu.

 

 

2015 yılında Ankara'da yapılan Kulüplerarası Genç Erkekler Türkiye Bilek Güreşi Şampiyonası'nda +65 kiloda Engelliler Kategorisi'nde mücadele eden İbrahim Uysal sağ ve sol kolda Türkiye 2.'si olarak 2 gümüş madalyanın sahibi oldu.

İbrahim Uysal son olarak Mersin’de düzenlenen Bilek Güreşi Şampiyonasında Türkiye Şampiyonu oldu.

İbrahim Uysal, Ülke TV'nin organize ettiği "Sporun Devleri Buluşuyor" ödül töreninde "Özel Ödül"e layık görülmüştür.

İbrahim Uysal yaptığı açıklamada, "Doğuştan yürüme engelliyim. Ayaklarım için doktorum havuz terapisinin iyi geleceğini söyledi. 2015 de yüzmeye başladım. Yeteneğimi fark eden hocalarım lisansımı çıkararak beni İstanbul ve Türkiye Şampiyonaları'na soktu ve tedavi için gittiğim yerde lisanslı sporcu oldum." dedi.

"2015 yılında hocamın teşvikiyle ilk bilek güreşi maçıma çıktım ve 700 kişi arasında 2. oldum. Daha sonra şampiyonlara katılmaya başladım. Türkiye'de katıldığım yarışmalarda başta 3. daha sonra çok çalışarak 1. oldum ve Bulgaristan'da düzenlenen Avrupa ve Dünya şampiyonları'na katılma hakkı kazandım. Çok şükür oradan da 1. olarak İstanbul'a döndüm."

"İMKAN VARSA ENGEL YOKTUR"

"Daha sonra masa tenisinde ilk denememe rağmen Türkiye 3.'sü oldum. 

Masa tenisinin ardından dedim ki ben 114 kiloyum halter branşına yönelebilirim. 140 kilo kaldırarak 1. oldum ve gittiğim müsabakalarda hem iyi bir derece ve iyi sonuçlar aldım.

Ve şu an bilek güreşi, yüzme, halter ve masa tenisi branşları ile uğraşıyorum."

 

Yorumlar 0 Yorum Var