03 Ağustos 2020 Pazartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Gamze TÜRK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

KORONAVİRÜSTE SON DURUM

Bakan Koca, son vakaların ardından uyardı

Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 987 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 18 kişi hayatını kaybetti, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2 Ağustos koronavirüs tablsouna ilişkin yaptığı açıklamada, ''Son 3 günde yeni hasta sayılarımızın arttığı illerde zatürre oranı aynı kaldı. Ülke genelinde ağır hasta sayımız kontrol altında görünüyor. Kurban Bayramı ve tatilde tedbir eksikliği ise önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sonuçları açısından kaygı verici.'' ifadelerini kullandı.

 

ERDOĞAN’DAN PSİKOLOJİ TALİMATI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, psikoloji dersleri için talimat verdi

İstanbul Üniversitesi'nin açıköğretim programında Psikoloji bölümü de yer almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelen talepler üzerine konunun uzmanlarından görüş aldı ve konuyla ilgili rapor hazırlanması için talimat verdi.

 

İNCE’DEN YENİ PARTİ AÇIKLAMASI

Muharrem İnce, yeni parti iddialarına yanıt verdi

CHP Eski Milletvekili Muharrem İnce’nin yeni parti kuracağı söylentilerinin ardından çok sayıda CHP’li vekilin de İnce’nin kuracağı partiye geçeceği konuşuldu. İnce, hakkındaki iddialarla ilgili sessizliğini bozarak, “Bu süreçte bir gazeteye, haber ajansına konuşmadım, açıklama yapmadım. Memleket için doğru olduğuna inandığım bir karar aldığımda kararımı açıklarım. “ dedi.

 

ÜNLÜ MODEL ÇEŞME’DE DARBEDİLDİ

Dünyaca ünlü model Kyryliuk Çeşme’de darbedildi.

Dünyaca ünlü Ukraynalı top model Daria Kyryliuk ve arkadaşları iddiaya göre, İzmir'in Çeşme ilçesindeki bir sahil plajında yer alan beach club güvenlik görevlileri tarafından saldırıya uğrayıp darbedildi. Daria Kyryliuk, maruz kaldığı şiddeti gösteren fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı.

Polis, top modelin şikayeti üzerine olayla ilgili soruşturma başlattı.

 

DOĞU AKDENİZ’DE TÜRK BİRLİĞİ

Türkiye öncülüğünde dev tatbikat gerçekleştirilecek

TurAz Kartalı ve kara tatbikatıyla müşterek harekat mesajı veren Türkiye ile Azerbaycan, gövde gösterisini donanmalarıyla Doğu Akdeniz'e taşıyacak. Azerbaycan, Türkiye'nin öncülüğünde icra edilen Akdeniz Kalkanı Harekatı'na katılmaya hazırlanıyor. Tatbikata ilerleyen dönemlerde Kazakistan ve Türkmenistan’ın da dahil olması bekleniyor.

 

YUNANİSTAN’DAN TÜRKİYE İTİRAFI

‘Erdoğan’ı kıstırılmış veya güçsüz mü sandınız’

Yunanistan'ın eski Savunma Bakanı Apostolakis Türkiye'nin önemine vurgu yaparak "Erdoğan'ın kıstırılmış veya güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir. Mevcut durum ve ekonomik dengeler teraziye konulduğunda Avrupalılar, Türkleri tercih eder." dedi.

 

TARİHİ SATIN ALMA

104 milyar TL'lik dev satın almada son aşamaya gelindi

Alman Siemens Healthineers, kanser tedavisine yönelik tıbbi araçlar ve yazılımlar geliştiren ABD'li Varian Medical'ı 15 milyar dolar karşılığında almak istediği öğrenildi. İki şirket arasındaki görüşmelerde son aşamaya gelindi. Dev satışın gerçekleşmesi durumunda ise tarihin en büyük satın almaları listesindeki yerini alacak.

 

3 AYDA, 3,5 MİLYAR LİRA YATIRIM

Bakan Karaismailoğlu, son 3 aydaki yatırımı açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Artan haberleşme kullanımını karşılamak için yapılan yatırımlar geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 66 arttı" dedi.

 

TURİZM RUSLARA ODAKLANDI

Turizm’de canlılık için Rus turistler bekleniyor

Rusya ile uçuşlar 1 Ağustos'ta başladı. Tatil bölgelerine ise 10 Ağustos'tan itibaren Antalya, Bodrum ve Dalaman'a gerçekleştirilecek. Turizmciler, Rus turistlerin gelmesiyle sektörde hareketlilik yaşanacağını belirtiyor. Geçen yıl 5 milyon 582 bin 763 Rus misafirle tüm zamanların rekoru kırılmıştı.

 

TRABZONSPOR'DA NEWTON DÖNEMİ

Hüseyin Çimşir'den doğan boşluk, antrenör Eddie Newton'la dolduruldu

Trabzonspor, antrenör olarak görev yapan Eddie Newton'un yeni sezonda teknik direktör olacağını resmen duyurdu. Bordo Mavili Kulüpten yapılan açıklamada; "Yönetim Kurulumuz, Eddie Newton ile yeni sezonda Teknik Direktör olarak devam edilmesi yönünde karar almıştır. Newton’a görevinde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi.

 

TFF SON NOKTAYI KOYDU

Bazı takımların Süper Lig'e yükselme talebine TFF'den olumsuz cevap geldi

Türkiye Futbol Federasyonu, bazı takımların Süper Lig'e yükselme talebine karşılık, 2020/21 sezonunun 21 takımla oynanacağını açıkladı ve bu tarz söylemlerin Türk futboluna zarar verdiği belirtildi.

 

STOCH'DAN KÖTÜ HABER

30 yaşındaki Slovak futbolcu koronavirüse yakalandı.

Yunanistan Süper Ligi ekiplerinden PAOK'ta forma giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Miroslav Stoch, koronavirüse yakalandı. 30 yaşındaki Slovak yıldız, sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Ailem ve takım arkadaşlarımın testleri negatif çıktı. Doktorların uyarılarına uyarak evde kalacağım."açıklamasında bulundu.

Yorumlar 23 Yorum Var
  • kemal kuru 04.08.2020 14:56
    güvenlik güvenilmez oldu türk turizimene zararı ne yazık utanılması gereken tekrarı turizimi ekmek yiyen ve yatırımcıları etkiler eyitmeliler turizim bölgelerinde çalışan esnafı
  • Mehmet 04.08.2020 12:49
    Ukraynalı kızları dönmeyin, yazık günah
  • Çiçek. 03.08.2020 23:56
    1 yanlış var
  • Misafir 03.08.2020 22:48
    Buneya misafire böylemi davranılır bu işletme derhal kapatılmalı sorumlu kişiler hakkında gereken en ağır ceza verilmeli biz ülkemizi tanıtmak için milyarlar harcayalim gelen turist dovsunler lahmacun tanesini 100tl ye satsinlar bunun için mi turist gelsin bu gibi maganda sonradan görme işletmeler kapatılsın şimdi bir an önce bu kızın gönlü alınsın bu şekilde ulkesine dönmesin acilen lütfen
  • halk 03.08.2020 21:40
    haber yanlış anlatılmış başka bir haberde kadını arkadaşı darp etmış
Daha fazla yorum görüntüle