Kulakları sağır eden bir gürültüyle patladı... Patlama sonrası oluşan duman kilometrelerce öteden bile görüldü. O patlama çok sayıda kişiyi hayattan kopardı. Lübnan'ın başkenti Beyrut bu patlama ile sarsıldı. Çevredekiler tarafından görüntülenen patlama el konulan patlayıcıların tutulduğu depoda meydana geldi. patlama sonrası çevre binalarda büyük hasar oluştu.  

Lübnan resmi haber ajansı, Beyrut Limanı'nda patlayıcıların bulunduğu bir depoda yangın çıktığını duyurdu, patlamanın yangına müdahale sırasında olduğu belirtildi.

Olay yerinde inceleme yapan Beyrut Valisi limandaki patlamayı Hiroşima ve Nagazaki'ye benzetti. Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, patlama nedeniyle bölgeye yakın noktada bulunan büyükelçilik konutunun camlarının kırıldığını açıkladı. Patlamadan hükümet binası da zarar gördü.

Patlama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Lübnan halkına başsağlığı dileklerini iletti. Çavuşoğlu, patlamada 2 Türk vatandaşının da yaralandığını duyurdu ve durumlarının iyi olduğunu açıkladı. 

Lübnan aylardır tarihinin en büyük ekonomik krizlerinden birini yaşıyor. Dışişleri Bakanı Hitti bu nedenle istifa etti. Patlama ülkedeki bu karışıklığın sonrasında meydana geldi.

Yorumlar 0 Yorum Var