Apple markalı cihazlar arasında dosya alışverişini kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştiren AirDrop özelliği Android tarafından kopyalandı. Yeni güncelleme sayesinde Android cihazlarda AirDrop benzeri NearbyShare özelliğini kullanabilecek.

Apple cihazlar kullanılan AirDrop’a rakip bir özelliğin Android cihazlara geleceğini daha önce haberlerimizde paylaşmıştık. Nearby Share olarak adlandırılan ve doğrudan Google tarafından geliştirilen özellik bugün itibariyle kullanıma sunuldu.

 

Birkaç hafta içinde tüm Android cihazlarda yer alacak

Hali hazırda Pixel ve bazı Samsung cihazlarda bulunan özelliğin önümüzdeki birkaç hafta içinde diğer cihazlara geleceği belirtiliyor. Nearby Share, AirDrop ile oldukça benzer bir şekilde çalışıyor. Yakınınızda bulunan cihazları tarayarak dosya, resim, bağlantı ve diğer içerikleri hızlı bir şekilde aktarabiliyorsunuz.

 

Gizliliğe önem verildi

Bu özelliği kullanırken görünürlük seviyesini değiştirebiliyorsunuz. Herkesin sizi görmesini, bazı cihazların sizi görmesini veya tamamen gizli olmayı tercih edebiliyorsunuz. Gizli olma konusu avantaj, zira Google bu özelliği kullanarak anonim bir şekilde dosya gönderip almanın mümkün olduğunu söylüyor.

Android 6 ve üstü cihazlar kullanabilecek

Android 6 ve yeni sürümlerin yüklü olduğu cihazlarda çalışabileceği belirtilen Nearby Share’nin yaygınlaşması oldukça önemli. Zira, 2011’den bu yana iPhone ve Mac’te yer alan AirDrop’un karşısına bugüne kadar çıkartılmış en iyi rakip.

 

Kaynak: SHİFTDELETE, Editors Keys

Yorumlar 0 Yorum Var