Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye'de bazı kesimlerin salgına karşı verilen başarılı mücadeleyi baltalamalarına sitem ederek "Salgın boyunca, ülke olarak bazı başarılarımız anlatıldığında, kimileri bu başarılara 'Türkün Türk’e karşı Türk propagandası!' dedi. Birazdan İngiliz’in İngiliz’e Türkiye propagandasını izleyeceksiniz. Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İngiliz kanalı Sky News'ın Türkiye’nin yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadelede gösterdiği başarıyı anlattığı haberi paylaştı. 

Koca sosyal medya hesabından yaptığı video paylaşımda şu ifadeleri kullandı; 

İngiltere'nin önde gelen TV kanallarından SKY NEWS, Türkiye'nin salgınla başarılı mücadelesini, yaptığı özel haberle gündeme taşıdı. Haberde; filyasyon ekiplerimizin hastalığın takibinde dedektif gibi çalıştığı, erken ve yoğun müdahalenin tedavide başarı getirdiği vurgulanıyor.

Salgın boyunca, ülke olarak bazı başarılarımız anlatıldığında, kimileri bu başarılara “Türkün Türk’e karşı Türk propagandası!” dedi. Birazdan İngiliz’in İngiliz’e Türkiye propagandasını izleyeceksiniz. Hekimlerimizle, sağlık sistemimizle gurur duyalım.

SKY NEWS: BİRER DEDEKTİF GİBİ ÇALIŞIYORLAR

Haberde, sağlık çalışanlarının Kovid-19 salgınıyla mücadelede yoğun çaba sarf ettiklerine işaret edilerek, binlerce izleme ekibinin hastaları her gün takip ettiği, hastaların 2 haftalık geçmişlerini inceleyerek temasta bulundukları kişileri özenle taradıkları aktarıldı.

"Türkiye’de 16 bin 300 sağlık çalışanı Kovid-19 hastalarını, hasta yakınlarını, hastaların iş arkadaşlarını ve akrabalarını birer dedektif gibi yoğun şekilde takip ediyor." denilen haberde, Kovid-19 belirtisi gösterenlerin vakit kaybetmeden test edildiği, hastalarda belirtiler çok hafif dahi olsa tedavinin hızlıca başlatıldığı ifade edildi.

Haberde, Türkiye’de son 4 haftada vaka sayılarının iyileşen hasta sayılarından daha az görüldüğü vurgulanırken, Türkiye'nin milyonlarca insanı Kovid-19 testine tabi tutma başarısını da gösterdiği kaydedildi.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Kayseri ÜNAL 08.08.2020 08:26
    Allah hepinizden razı olsun bizi en iyi şekilde temsil eden kamu görevli kardeşlerimize ve değerli siyasî büyüklerimize TÜRKIYE SIZINLE DAHA GÜZEL
  • Ercan 07.08.2020 18:50
    Bizim imansızlar anlamaz bakanım anlamaz İngiliz anlar bizim mallar anlamaz anlarda işine gelmez bu ülkenin gelişmesini büyümesini asla istemez burjuvalar paradan para kazanma dönemini istiyorlar ama olmayacak
  • maho 07.08.2020 17:45
    fox seyretmekten beyni sulananlar sky news seyretsin.
  • Vatandaş 07.08.2020 12:36
    Biz devletimizle, sağlık bakanımızla, fedakar sağlık çalışanlarımızla gurur duyuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. İyi ki varlar.
  • Allah'ın Kulu 07.08.2020 12:27
    Patatesle soğanla uğraşanlar, her şeyin önüne fikri avroyu koyanlar. Ülkeyi bölmeye çalışanlar, milletin temiz duygularını istismar edenler... Teröre destek olanlar, destekçisi ne destek olanlar anlamaz... Görmezler, duymazlar,anlamazlar. Kalpleri mühürlü onların...
Daha fazla yorum görüntüle