İletişim Başkanı Fahrettin Altun bu yıl koronavirüs salgını nedeniyle online düzenlenen TercihFest'te dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Türkiye'nin üniversite adaylarına yönelik ilk ve tek online tercih festivali TercihFest'te dünyanın ve Türkiye’nin gelecek tasavvuru, medya ve iletişim konularında açılış dersini gerçekleştirdi. 

İleteşim Başkanı Fahrettin Altun'un şu ifadeleri kullandı:

İnsan, hayatının önemli tercih ve karar evrelerinde bir rehberliğe ihtiyaç duyabiliyor. İşte bu önemli etkinliğin, yaşamlarına yön verecek tercih döneminde bütün gençlerimize yol gösterici olmasını temenni ediyorum. İnsanlığın her alanda hakikatin hakim olması adına mücadele etmesi gerekiyor.

Bunun için verilecek mücadelenin merkezinde sahici bilgi için verilecek mücadele vardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizin verdiği mücadele, bir hakikat mücadelesi olarak tecelli etmiştir. Mücadelemiz hakikat mücadelesidir, görünmeyeni görünür kılma mücadelesidir.

Günümüzde gerçek ve kurgu arasındaki sınırlar ortadan kalkmaya başladı. Algılar, neredeyse gerçeklerden baskın. Sosyal medyada insanların hakikat ile yalan arasındaki farkı görmesi için bir tür “dijital medya okuryazarlığı”na ihtiyacımız var.

Yorumlar 0 Yorum Var