Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Beyrut'taki patlamanın ardından Lübnan'a gitti, Cumhurbaşkanı Mişel Avn'la görüştü. İki lider, basın mensuplarının karşısına geçip ortak açıklama yapacaktı ki; Avn, Macron'un korumaları tarafından oradan uzaklaştırıldı. Daha sonra bir kez daha müdahale edilerek kadrajdan çıkarıldı. 

Beyrut Limanı'ndaki patlamadan sonra bölgeyi ziyaret eden Macron, sömürgeci söylem kullanmakla eleştiriliyordu. Macron ayrıca, Lübnan'ın iç işlerine karıştığını da kabul etmeyerek, "Çok taraflılığa ve Lübnan halkının çıkarlarına inanan Fransa rolünü oynamazsa, Lübnan'ın iç işlerine karışan İranlılar, Türkler, Suudlular ve bölgedeki diğer güçler olacak. Bu ülkelerden bazıları bunu Lübnan halkının aleyhine kendi jeopolitik ve ekonomik çıkarları için yapacak" demişti.

Yorumlar 71 Yorum Var
  • Yalçın Açıkgöz 10.08.2020 19:02
    Aşşağılık bir durum yazıklar olsun bir ülkenin başkanını nasıl küçük düşürmeye cüret eder makron kendini birşey sanıyor bu adamın bir derse ihtiyacı var.
  • Baybars 10.08.2020 17:48
    Büyük utanmazlık başka ülke topraklarına giden bir sözde cumhurbaşkanı kendi topraklarinda bulunan cumhurbaşkanına ağır hakarettir bu.Fransanin lübnanı sömürdüğünün ve işgal ettiğinin en önemli delilidir bu.Lübnan cumhurbaşkanına yapılan o pervasız hareket aslinda lübnan halkına yapılmış bir hakarettir.
  • kanal istanbul 10.08.2020 07:20
    turkiye icin istenilen kare.
  • Zafer 10.08.2020 03:10
    Lübnanın başkanı da ayrı bir vakka, koruma itekliyor sen ne yapıyorsun? Benim memleketim de demiyor . Bu adamı lübnanlı seçmiş olamaz. Ne gurur var be asalet . Emir kulu olduğu her hâlinden belli.
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 10.08.2020 02:57
    Aklima ecevit geldi.
Daha fazla yorum görüntüle