İran, ABD saldırısında hayatını kaybeden eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in isimlerinin verildiği orta menzilli balistik ve cruise (seyir) füzelerini tanıttı.
İran devlet televizyonuna göre, Ulusal Savunma Sanayi Günü münasebetiyle başkent Tahran'da video konferans yöntemiyle düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile üst düzey yetkililer katıldı.
Cumhurbaşkanı Ruhani, törende yaptığı konuşmada, İran'ın savunma kapasitesini artırdığını ancak hiçbir zaman saldırı stratejisi izlemediğini söyledi.
- "Komşularımız, İran'ın savunma kapasitesinin onların da faydasına olduğundan emin olsun"
İran'ın hiçbir ülkeyi işgal etmeyi düşünmediğini ifade eden Ruhani, "Komşularımız, İran'ın savunma kapasitesinin onların da faydasına olduğundan emin olsunlar. Bu gücü onların lehine kullanacağız, aleyhine değil." dedi.
Törende, Irak'ın başkenti Bağdat'ta 3 Ocak'ta düzenlenen ABD saldırısında hayatını kaybeden İranlı General Süleymani ve Iraklı Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Mühendis'in isimlerinin verildiği iki yeni yerli üretim füze tanıtıldı.
Füzeler hakkında bilgi veren Savunma Bakanı Emir Hatemi, "Şehid Hac Kasım Süleymani" adı verilen balistik füzenin 1400 kilometre menzile sahip olduğunu bildirdi.
Hatemi, "Ebu Mehdi" adı verilen füzenin de seyir füzesi olarak tasarlandığını ve 1000 kilometreyi aşan bir menzile sahip olduğunu kaydetti.
21.08.2020 00:52
“GÜNCEL” Kategorisine Ait Diğer Videolar
-
Mimisafirsafir
22.08.2020
13:21
Biz nefen yapamiyoruz
Hala motor denoyoruz
Beğen
-
Misafir80
22.08.2020
00:23
Bunlar siyonist rejim güçlerinin oyuncağı
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Misafir80
21.08.2020
23:58
Olum yalandan füze atmayın terörü destekleyen siz barındıran yinesiz Suriye'deki savaşın uzamasını sağlayan yinesiz Yemeni karıştırıp o kadar sabinin açlıktan ölmesine sebep olan yine siz
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
vay be arkadaş
21.08.2020
13:35
bunlar dangalak bide müslüman olucaklar iran kuzey koreden aldığı füzelere arapca isim yazıp biz bulduk diyorlar...boş adamalr boş iran boş dangalak bi halk...hz. hüseyin şejhid oldu diye ağlarken ortadoğuda kurdukları guruplar müslümanalrı katlediyor bunlar bu kadar adi yane sonra da aerika israele kafa tutuyormuş gibi görünürlerken amerika ve israil irana nükleer santralleri kurdu bunu unutuyorsunuz..
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
-
Tarkan
21.08.2020
11:39
İran'ın sahte oyuncakları,ben inanmıyorum.
Beğen
/ 2 kişi beğenmiş
Daha fazla yorum görüntüle