Belarus’ta cumhurbaşkanlığı seçimlerini mevcut Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun kazanmasına karşı çıkan protestocular ülke genelinde gösteriler düzenleyerek en son Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru ilerleyişe geçti. Bu esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na inen başkanlık helikopterinden Lukaşenko’nun üzerinde çelik yelek ve elinde otomatik silahla inerek saraya gittiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.  

Başkent Minsk ve diğer şehirlerde sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine binlerce protestocu meydanlarda toplandı.

Seçimlerin yapıldığı 9 Ağustos’tan bu yana her gün protesto eylemleri düzenleyen göstericiler, başkent Minsk’te Bağımsızlık Caddesi üzerinden yürüyerek hükümet binasının bulunduğu Bağımsızlık Meydanı’nda toplandı.

Ellerinde Belarus’un beyaz-kırmızı-beyaz renkli eski bayrakları ve pankartlarla “Lukaşenko git” sloganları atan binlerce protestocu, gösterilerini sürdürdü.

Eylemciler geçen haftaki gösterilerde ölenlerin anısına saygı duruşunda bulundu, ardından Zafer Caddesi üzerinden Stella Meydanı’na ilerledi.

Askerler, Stella Meydanı'nda tarihi müze ve anıtın bulunduğu bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı. Bölge dikenli tellerle çevrilerek askerler tarafından korundu. Göstericiler askerlerin bulunduğu noktaya kadar ilerleyerek slogan attı.  

- BAZI PROTESTOCULAR CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYI’NA İLERLEMEK İSTEDİ

Eylemcilerden bazıları bir sosyal medya hesabından yapılan duyurunun ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru ilerlemeye çalıştı. Ancak güvenlik güçleri saraya giden yolu bariyerle kapatarak protestocuları engelledi.

- LUKAŞENKO ÇELİK YELEK VE ELİNDE OTOMATİK SİLAH İLE GÖRÜLDÜ

Bu esnada Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na inen başkanlık helikopterinden Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’nun üzerinde çelik yelek ve elinde otomatik silahla inerek saraya gittiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.  

Protestocular başta Polonya sınırındaki Grodno olmak üzere ülkenin önemli diğer şehirlerinde de meydanlara indi.

Lukaşenko taraftarları ise Minsk ve diğer bazı şehirlerde Belarus bayrağı ile konvoylar düzenledi.

Yorumlar 25 Yorum Var
  • salih 24.08.2020 09:33
    Amerika Belarus seçim sonuçlarını beğenmediğine göre bu adam yiğit bir adamdır. Aynen Maduro gibi.
  • ertugrul 24.08.2020 00:47
    adam haklı siyonizme karşı ülkesini koruyor tek başına tebrik ederim ulkesini koruyan liderlere bazı siyonist maşaları ise esatla saddamla vs vs lerle bir tutuyor bu geri zekalı zavallılar .
  • Mustafa 24.08.2020 00:26
    Covid 19 a karşı hiçbir tedbir almadı ülkesinde hiçbir kısıtlama yapılmadı herşey normal devam etti yani tek başına siyoniatlerin oyununa karşı dik durdu yalan dedi anlatıcam dedi şimdi bedelini ödetiyorlar ve eninde sonunda indirecekler
  • Mehmet 24.08.2020 00:23
    Batı da millet oylarının hırsızlanmasına rıza göstermiyor. Bu denyo da kendi milletine kafa tutuyor... Elinde silahla güya milleti tehdit ediyor. Anlaşılan kaçacak da son numaralarını sergiliyor gibi
  • BARIŞ ÖZKAN 24.08.2020 00:17
    Lukaşenko haklıdır, avrupa ve abd mafyasına boyun eğmediği için indirilmek isteniyor, aynı seneryo, batı boyun eğdiremediği lideri indirmek istiyor.. Arap ülkeri Türkiye, güney amerika yada avrupa ülkesi fark etmiyor.. Abd ve avrupayı dinlemiyorsanız düşmansınız ve sözde demokrat abd ve batı sizin iç işlerinize karışıyor ajanlarıyla halkı isyan ettiriyor.. Abd ve avrupanın istemediği her lider doğru yoldadır. Bu kadar basit.. Bunu anlamayan ya geri zekalı yada vatan hainidir..
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek