Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy NTV'de Türkiye turizmine dair soruları yanıtladı. Merak edilen sorulara cevap veren Ersoy, "Eğer hava trafiğinde olumsuz bir hareketlenme olmazsa 15 milyon turist sayısını yakalarız diye düşünüyoruz. 11 milyar dolarlık bir geliri de geçeriz diye düşünüyorum" dedi.

Koronavirüs salgını etkisinin altında Türkiye'nin turizm alanındaki çalışmalarını değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy yapılan ve gelecek yılda yapılacak çalışmaları açıkladı. 

Mehmet Nuri Ersoy, "Tüm dünya genelini sardı salgın. Türkiye'de çok başarılı şekilde salgınla mücadele sürdürüldü. Nisan sonrasında artık normalleşme süreci başladı. 1 Haziran'dan itibaren turizm sektörü bir ivme kazanmaya başladı. Rusya, Ukrayna, İngiltere, Almanya gibi ülkelerle yoğun hava trafiği başladı. 2020 beklentimiz çok yüksekti ama maalesef 2019 verilerine göre ciddi bir düşüş olacak. Eğer hava trafiğinde olumsuz bir hareketlenme olmazsa 15 milyon turist sayısını yakalarız diye düşünüyoruz. 11 milyar dolarlık bir geliri de geçeriz diye düşünüyorum. Temmuz sonuyla 6 buçuk milyon turist sayısını yakaladık. Sezon geç başladı ama geç bitecek gibi görünüyor" dedi.  

Yorumlar 0 Yorum Var