Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, insansız hava aracı teslimatlarına hız kesmeden devam ediyor. Halihazırda, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın deniz üzeri anlık hedef tespit, teşhis, takip ve imha kabiliyetlerini artıran ANKA’nın, yeni bir teslimatı daha tamamlandı.

 

Operatif İHA Tedarik Projesi kapsamında başarı ile kabul testleri yapılan 4’üncü Anka Hava Aracı yeni kabiliyetler ile birlikte teslim edildi.

Deniz üstü ve kara hedeflerinin uzaktan tespiti ve teşhisini, hareketli hedeflerin tespitini ve takibini yapabilen, menzili artırılmış SARPER , SAR/ ISAR/ Deniz Arama Radarı (Sentetik Açıklıklı Radar) ilk defa ANKA hava aracı üzerinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hizmetine sunulmuş oldu.

İSTİHBARAT BİLGİLERİNİ ANLIK İLETEBİLİYOR

Ayrıca yine ilk kez İHA’ya entegre Otomatik Tanımlama Sistemi (AIS: Automatic Identification System) yeteneği sayesinde yüzlerce mil mesafedeki tüm deniz üstü unsurlarının kimlik bilgilerinin tespit yeteneği kazandırılan ANKA’lar, tüm radar, görüntü ve otomatik tanımlama sistemi istihbarat bilgilerini anlık olarak Komuta Merkezlerine iletilebiliyor.

7/24 KEŞİF VE GÖZETLEME YAPABİLİYOR

Daha önce teslim edilen 3 ANKA hava aracının da yine TUSAŞ tarafından Otomatik Tanımlama Sistemi ile modifikasyonları bu teslimatla birlikte yapılırken, Deniz Kuvvetleri’ne teslim edilen 2’si SAR ve EO/IR kameralı toplam 4 adet ANKA, Doğu Akdeniz’den Kuzey Ege’ye Türkiye’nin tüm deniz sınırlarında 7/24 keşif ve gözetleme görevlerinde kullanılıyor.

Yorumlar 26 Yorum Var
  • Üretelim 09.09.2020 13:43
    Allah razı olsun üretenlerimizden ülkemiz sadece bizim için değil bütün mazlumların haklarını savunmamız için savunma sanayimizde daima yerli milli üretimler tecrübeler ve ARGE'ler yapalım.
  • Kamil 25.08.2020 00:10
    Rus pantsirlerini Anka vurmuştu.
  • Hakkı An 24.08.2020 22:46
    Adalar denizinde ve akdenizde; "insansız" sas/sat botu gibi "silahlı bot sürüleri" lazım. üzerinde havasavunma silahı; terörle mücadelede kullanılan silah platformları; füze, torpiido vb bulunan multi görev bir filo. Elektrikli ve uluslararası yarışları yapılan hafif sürat botları... Mıknatıs ile bizim muharip gemimizin gödesine bağlanıp hareket edecek ve düşman etkili silah menzili mesafesinde önleme yapacak, uzaktan karşılayıp imha edecek gücü olacak.. Aynı zamanda sonar; sismik; radar vb platformları da taşıyacak (gözü kulağı olacak). Mayın, denizaltı avı vb.. Gerekli olan herşeye sahibiz. eksiğimiz hayal gücü ve doktrin. Bugünün hayali yarının inovasyonu ve doktrini.
  • Misafir 80 24.08.2020 21:03
    Dikkatimi şu çekti yerli milli Süha İHA yapıyoruz üzerinde Türkçe değilde ingilizce yazı yazıyoruz Türkçe yazsak olmuyormu ben Rusya'ya gittim adamlar ingilizce bildikleri halde Rusça kendi dillerini konuşuyorlar bütün tabelaliari ve uçakları Rusça bizde milli uretimlerimize lütfen maddenin Türkiye Türk hava kuvvetleri yazısını koyalım lütfen gençlerimize torunlarımıza karşı ayıp oluyor
  • Serkan 24.08.2020 19:48
    Bu gidişin sonu YUNANİSTAN’ın SON BULMASI ile neticelenir.Evet, TÜRKİYE de büyük zarar görür ama galip gelen taraf olacaktır.Yunanistan ısrarla YOK OLMAK için kaşınıyor ve sürekli tahrik edip rahat durmuyor.Allah böyle azmışlardı hep yok etmiştir geçmişte...
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek