ABD'li ünlü iş insanı Bill Gates'e göre, pandemi sona ermeden önce büyük ihtimalle milyonlarca insan hayatını kaybedecek ve bu ölümlerin çoğu hastalığın kendisinden değil, Kovid-19'un sağlık sistemleri ve ekonomiler üzerindeki baskısından kaynaklı olacak. Kovid-19 ile mücadelenin siyasi boyutuna da değinen Gates'e göre Joe Biden'ın ABD Başkanı olarak seçilmesi, işleri yoluna koymayacak.

The Economist'e konuşan Microsoft kurucusu, yeni tip koronavirüsün yayılmasını önlemek için uygulanan tecrit önlemlerinin Kovid-19 dışındaki hastalıkların tedavisini de engellediğini ifade etti. Gates'e göre bu durum, en çok da sıtma ve HIV ile mücadele eden az gelişmiş ülkeleri etkileyecek.

Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşinin kurduğu Bill ve Melinda Gates Vakfı, aşılar aracılığıyla sıtma ve çocuk felci gibi hastalıkları hafifletmeye çalışan küresel ittifakın merkezinde yer alıyor. Gates vakfı, kısa süre önce de Hindistan Serum Enstitüsü ile işbirliği yaptığını ve Kovid-19 aşısını yoksul ülkelere yaklaşık üç dolara sağlayacağını açıklamıştı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Ertuğran DURAN 26.08.2020 16:21
    şeytani planını uygulamak için insanları kandırmaya çalışıyor.
  • Gürbüz 25.08.2020 14:46
    Dikkat ettimde, sanki kendisini Dünya'ya çivi çakmış biri zanneden, bir tip gibi geldide bana.