Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk oldu. Bakan Akar soruları yanıtlıyor. Bakan Akar, Çok değişik bakış açıları var. NATO Genel Sekreterimiz olaya objektif şekilde yaklaşıyor. Hukuku esas almak suretiyle, bütün dünyadaki teammülleri dikkate alarak makul, mantıklı gerçekten gerginliği azaltacak açıklamalar yapıyor.

FRANSA'YE SERT TEPKİ

Fakat buna karşılık, bizim Fransız meslektaşımız hanımefendinin açıklamaları var, anlamak mümkün değil.

Bir taraftan diyalog diyor, bir taraftan askeri tatbikatları başlatacağız diyor. Duygusallık başladığı zaman akıl mantık gidiyor. Tek izahı bu şekildedir.

Tatbikatlarla, bir takım girişimlerle Türkiye'nin faaliyetlerini engellemek gibi bir şey düşünmek boş bir hayaldir. Bizim kurallarımız var, hak var, hakkaniyet var yapılması gereken ne varsa yapmaya devam edeceğiz.

Bizim kimsenin toprağında, denizinde, hakkında hukukunda gözümüz yok. Fakat diğer taraftan da bir damla suyumuzu da vermeyiz, hakkımızı da yedirmeyiz. Bunu anlayın diyoruz. Bunu anlamakta sıkıntıları var muhataplarımızın.

Biz barışçıl biçimde sismik tarama yapıyoruz. Güney Kıbrıs'ta Fransızların üç uçağı var. Bu neden geldi buraya? Siz garantör müsünüz? Sizin böyle bir hakkınız var mı? Kabadayılık dönemi geçti. Herkesin hukuku iyi bilmesi lazım. Tarihi iyi bilmesi lazım. 

"83 MİLYONLUK TÜRKİYE, BİZİM HİÇ HAKKIMIZ YOK MU?"

Yunanlı müttefiklerimzin yaptıkları hareketler... "Her şey benim..." Tek haklı kendileri. 83 milyonluk Türkiye, bizim hiç hakkımız yok mu? Bu kadar yanlış bencil bir yaklaşım ve kendilerine de zarar veriyor. Yunan halkına da zarar veriyor. Her seferinde olayları tırmandırmak suretiyle onları da rahatsız etmenin bir anlamı yok.

Mısır'la bir anlaşma yaptılar. Mısır da kaybetti, Yunanistan da refah ve güvenliğini kaybetti. Gerçekten anlaşmak zor oluyor.

Akademik anlamda söylenecek şey, burada bizim hakkımızı ihlal etmiyor sadece Yunansitan ve diğer ülkeler. Bunlar bu yaptıkları da hak ve hukuk kavramının içini boşaltıyorlar.

Siz istediğiniz kadar arkanıza AB'yi alın, Avrupa'yı alın, dünyayı alın. Siz hiçbir zaman iki kere ikiyi beş yapamazsınz, bugün de yarın da dörttür. Biz haklıyız. 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek