Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Karadeniz ve Baltık'taki NATO hareketliliğine tepki gösterdi.

Uluslararası Ordu Oyunları (Army-2020) Rusya’nın Başkenti Moskova’da bulunan Patriot Park’ta düzenlenen kapanış töreni ile tamamlandı. Rusya, Azerbaycan, Belarus, Ermenistan ve Özbekistan’da yapılan organizasyonun kapanış törenine oyunlara katılan ülkelerin temsilcileri ve askerleri de katılırken "Army-2020" şampiyonu olan Rusya takımına ödülünü veren Rusya Savunma Bakanı konuşmasında önemli mesajlar verdi.

Rusya’ya karşı tehditlerin bulunduğunu söyleyen Şoygu, NATO’yu kastederek yaptığı konuşmada, "Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkeler nedense devamlı donanmalarını Karadeniz'e gönderiyor ve onların donanmaları artık bölgede sürekli hale geldi. NATO, Soğuk Savaş sırasında olduğu gibi yeniden çatışmaya dönmek istiyor. Rusya Federasyonu bağımsız bir politika izliyor, küresel sorunların çözümüne aktif olarak katılıyor, anlaşmazlıkların çözümünde arabulucu olarak yer alıyor dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • emin 06.09.2020 22:38
    Karadeniz'de kıyısı olmayan ülkeler nedense devamlı donanmalarını Karadeniz'e gönderiyor ve onların donanmaları artık bölgede sürekli hale geldi. SENİN NE İŞİN VAR AKDENİZDE diye sorarlar
  • Ölçü 06.09.2020 18:44
    Rusya , ABD ve Yanindaki Soytarıları, Akdenizde Boğar ve Dağıtır.... Turkiyem Sen Rahat ol ...