Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da depremzedeler için inşa edilen konutlarla ilgili olarak, "1000 konutumuzu teslim aşamasına getirdik ve yıl sonunu kadar inşallah 8 bin konutumuzu teslim edeceğiz." dedi.

Elazığ'da deprem sonrasında yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum," Elazığ ve Malatya'da yaptığımız işlerin mali tutarı yaklaşık 7 milyar lirayı buluyor. Depremden 7 ay geçtiği süreçte bin konutumuzu teslim aşamasına getirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 8 bin konutumuzu tamamlayacağız" dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 24 Ocak'ta 41 kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce yapının hasar gördüğü deprem sonrası yapılan çalışmaları yerinde incelemek üzere Elazığ'a geldi. Kentte sırasıyla Karşıyaka ve Çatalçeşme Mahalleleri'nde yapımı süren konutları yerinde inceleyen Bakan Kurum ardından Değirmenönü köyündeki çalışmaları yerinde gördü. Daha sonra, yeni konutların yükselerek bitme aşamasına geldiği Bizmişen Bölgesi'ne geçen Bakan Kurum, burada basın açıklamasında bulundu.

Elazığ'da yaptıkları projeleri yerinde gördüklerini anımsatan Bakan Kurum," Hepimizin bildiği gibi 24 Ocak'ta Elazığ ve Malatya'da yaşanan deprem sebebiyle 41 kardeşimiz hayatını yitirdi. Şehir olarak ta gerçekten hem Elazığımızın, hem Malatyamızın ciddi anlamda etkilendiği bir depremi yaşadık. Hemen ardından Cumhurbaşkanımız talimatıyla depremin olduğu andan itibaren tüm bakanlıklarımız, vekillerimiz, belediyelerimiz adeta seferber olmak suretiyle Elazığımızın, Malatyamızın yaralarını sarmaya gayret gösterdik. Tüm bakanlıklarımızla sahada yapılması gereken fili çalışmaları bir bir yapmaya gayret gösterdik. Biray sürecinde de bizzat biz bakanlar olarak burada kalmak suretiyle de çalışmaları yerinde takip ettik"dedi.

"YIL SONUNA KADAR 8 BİN KONUTUMUZU TAMAMLAYACAĞIZ"

Elazığ genelinde yaklaşık 18 bin 500 bağımsız bölümden oluşan ağır hasarlı, yıkık ve acil yıkılması gereken yapılara ilişkin projelerini de başlattıklarını aktaran Bakan Kurum," Bunun yaklaşık 3 bin 500 bağımsız bölümü de köylerimizde oluşuyor. Köylerimizde tek katlı ister vatandaşımız altında ahırını, isterse ayrı bir şekilde yanında yapmak suretiyle talebine göre de köy konutları projemizi başlattık. İlk temelimizi 14 Şubat'ta atmıştık. Dilek Apartmanın olduğu Sürsürü mahallemizde 14 Şubat'ta başlattığımız projemizin inşaatını tamamladık, teslim aşamasına getirmiş olduk. Bizmişen dediğimiz içinde bulunduğumuz alanda da 760 konutluk projemizi tamamladık. Toplamda depremden 7 ay geçtiği süreçte bin konutumuzu teslim aşamasına getirdik. Yıl sonuna kadar inşallah 8 bin konutumuzu tamamlayacağız. Aynı anlayışla yatay mimari anlayışla mahalle kültürünün yaşanacağı Türkiye'ye hatta dünyaya örnek olacak bir şehircilik projesi yürütüyoruz. Yeni Elazığ için Elazığ'daki deprem dönüşümü hamlemizi baktığınız da da dünya da da örnek gösterilecek bugüne kadar Toplu Konut İdaremizin başlatmış olduğu sayısı bakımından aynı anda en fazla konut projesi yapma özelliği taşıyor"ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Ziya 11.09.2020 00:44
    Daha teslim edin artık lütfen. Sürsürü de konutlar tamamlandı, ortalıktayız lütfen evlerimizi teslim edin