12 Eylül 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

ASKERİ GÜÇ KORKUSU

WSJ: Türkiye askeri güç kullanırsa AB VE ABD beraber hareket etmeli

Amerikan Wall Street Journal, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de askeri güç kullanması halinde ABD ile AB'nin Türkiye'ye ortak bir tepki vermesi gerektiğini yazdı. İngiliz The Guardian gazetesi ise, "Adanın büyüklüğü, statüsü, konumu ve anakaraya olan uzaklığı hesaba katıldığında, Meis'in Türkiye'yi 400.000 km2 sudan mahrum bırakması pek olası değil" ifadelerini kullandı.


MEZE OLMASINLAR
Akar: Komşumuz Yunanistan’ın bazı ülkelere meze olmamasını tavsiye ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Doğu Akdeniz’deki gelişmelere ilişkin açıklamada bulundu. Akar “Türkiye aleyhine çeşitli kumpaslara girenler tarihte olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaklar. Bu arada komşumuz Yunanistan’ın bazı ülkelerin menfaatleri uğruna kendini kullandırmaması, bu uğurda meze olmamasını şiddetle tavsiye ediyor, bunu kendilerine hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.


YENİ VAKA 1671
Son 24 saatte 112 bin 213 Kovid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu

Sağlık Bakanlığı tarafından 11 Eylül koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 112 bin 213 Kovid-19 testi yapıldı, 1671 kişiye hastalık tanısı konuldu. Son 24 saatte 56 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1223 oldu. 


YENİ DÜZENLEME
İstanbul’da tekne düğünleri ve açık alan konserleri yasaklandı

Koronavirüsle mücadele kapsamında İstanbul için yeni kararlar alındı. İstanbul Valiliği, deniz araçlarındaki düğün, nikah, sünnet düğünü, nişan ile açık alanlardaki konser, festival gibi etkinliklere yarından itibaren müsaade edilmeyeceğini duyurdu.


SKANDAL SÖZLER
Özcan: Rakamları abartmayın. Çoğu bir ayağı çukurda insanlardı

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan skandal ifadelerine bir yenisini daha ekledi. Bolu’da koronadan hayatını kaybedenlerin hasta veya yaşlılar olduğunu belirten Özcan, “Çoğunluğu bir ayağı çukurda olan insanlardı. Dolayısıyla rakamları abartmaya gerek yok” dedi.

 

SUS ARTIK
Bloomberg: Macron artık konuşmayı bırakmalı

Amerikan medya devi Bloomberg, Başkan Erdoğan'ı hedef alan Fransa lideri Macron'a sert eleştiriler yöneltti. Macron'un Türkiye karşıtı sözlerinin Erdoğan'a zarar veremediği belirtilen yazıda, 'Artık konuşmayı bırakmalı. Türkiye'ye karşı askeri bir adım atmak zor olacak'' denildi.


GÖÇMENLERİ ÖLÜME TERK ETTİ
Pandemiyi sebep gösterip göçmenlere yemek dağıtmayı yasakladı

Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni skandala daha imza attı. Midilli'de bir göçmen kampının yakılması üzerine Yunanistan ile bu trajediye karşı dayanışma içinde olacaklarını belirten Macron kendi ülkesinde ise göçmenleri açlığa terk etti. Macron hükümeti pandemiyi bahane göstererek bir dernek hariç ülkedeki tüm derneklerin göçmenlere yemek dağıtmasını yasakladı. Tek derneğin tüm göçmenlere yetişememesi üzerine Avrupa’nın ortasında yeni bir insanlık dramı baş gösterdi. 


YENİ KRİZ BAHREYN
BAE’nin ardından Bahreyn de İsrail ile normalleşiyor

ABD Başkanı Donald Trump, Birleşik Arap Emirlikleri'nin ardından Bahreyn'in de İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına vardığını duyurdu. Filistin yönetimi Bahreyn-İsrail normalleşme anlaşmasına tepki olarak Bahreyn’in başkenti Manama'daki büyükelçisini geri çekti.


NEW YORK ÇÖKÜYOR
150 dev şirket acil önlem kararları istedi

ABD'de salgın nedeniyle ekonomisi kötüye giden ve suç oranları artan New York'un geleceğinden endişe eden 150'den fazla büyük şirket manifesto yayınladı. 150 dev firma, Belediye Başkanı Bill de Blasio'ya kentin “çöküşünü” durdurmak için daha kararlı adımlar atması çağrısında bulundu.


VİRÜS İNSAN YAPIMI
Çinli araştırmacı: Raporumu çok yakında dünya ile paylaşacağız

Koronavirüsü ilk inceleyen bilim insanlarından olan ve araştırma yapmak için ABD'ye kaçan Çinli virolog Dr.  , gündemi sarsacak açıklamalarda bulundu. Koronavirüsün insan yapımı olduğunu belirten Li-Meng, "Bilim adamı ekibimle ilk raporumu hazırladım ve çok yakında dünya ile paylaşacağız" dedi.

 

3 PUANLA BAŞLADI
Fenerbahçe yeni sezonun ilk maçında Rizespor’u 2-1 ile geçti

Süper Lig'de 2020-21 sezonunun açılış maçında Fenerbahçe Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. 59. dakikada Skoda’nın golüyle geriye düşen sarı-lacivertliler 76’da Gökhan Gönül ile eşitliği sağladı, 86’da ise Sosa penaltıdan skoru belirledi. Fenerbahçe Caner’in ayağından bir penaltıdan da yararlanamadı.


SÖRLOTH KRİZİ
 

Trabzonspor’da Beşiktaş maçı öncesi Sörloth krizi yaşanıyor. Milli maç sonrası üç gündür Trabzon'a gelmeyen Norveçli oyuncuya kulüpten kimsenin ulaşamadığı ve futbolcunun telefonlara cevap vermediği ortaya çıktı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Slm 12.09.2020 23:06
    Fransanin yemek dagitacak parasi yok yunanistana silah satip ekonomiyi toparlamaya calisiyo cakma napolyon
  • takavit 12.09.2020 22:59
    pkk yilan yunanin ne farki var ikiside iski masasinda meze olmaktan menmun
  • Dermanbey 12.09.2020 17:24
    Acliktan Tirnaklarini yiyor körmüsünüz,olsa önce kendi karnini doyuracak:-))) jigolo Macron...
  • 606060 12.09.2020 15:35
    bunlar yakında biribirlerini yer.