Londra’dan Antalya’ya uçan bir uçakta çıkan tarışmada siyahi kadın yolcuya yumruk atan beyaz bir genç Türkiye’de tutuklandı.

Salı günün yaşanan olaya ait ortaya çıkan görüntülerde kadın yolcunun, “Ben Afrikalıyım. Halkımla ilgili hiçbir şey söyleyemezsin” dediği duyulurken genç beyaz yolcu ise koltuğundan kalkarak kadına yumruklar attı.

İngiliz medyasına yansıyan habere göre olayın şahitleri, saldırgan gencin ırkçı söylemlerde bulunarak hem yumruk attığı kadını hem de bu kadının bir arkadaşının taciz ettiğini söyledi. Uçaktaki yolculardan birisi ise “İkinci bir siyahi kadın, arkadaşını sözlü olarak savunuyordu ve aynı ırkçı ifadelere maruz kalıyordu. Sonra olay, videoda gördüğünüz saldırıya dönüştü” diye konuştu. 

Tanık ayrıca, söz konusu adamın, diğer yolcuların alkışları eşliğinde uçaktan indirilip gözaltına alındığını ve Türk polisine hoşgörülü olmaları için yalvardığını söyledi. Havayolu şirketi Easyjet’in bir yetkilisi ise Gatwick’ten yola çıkan ve Antalya’ya inen uçağın polis tarafından karşılandığı ve saldırganın uçaktan çıkarılıp gözaltına alındığını doğruladı. 

Yorumlar 13 Yorum Var
  • Erdal 14.09.2020 01:17
    Yüz yıllardır AVRUPA BÖYLE.
  • enes 13.09.2020 21:56
    Birşey olmaz Türkiye de adam bıçaklamak bile tutuksuz yargılanan ve cezası verilmeyen bir suç. yumruktan hiçbir şey olmaz.
  • jsdjks 13.09.2020 20:22
    Zibidi cahil bir ergen. Bu şaklabanı derhal ülkesine şutlayıp bir daha bu ülkeye sokmazsın olur biter.
  • Osmanlıyız 13.09.2020 19:37
    Siyahi olduğu için hem aşağılamak hemde tacizde bulunması tacizine karşılık bulamadığı için hırs yapmış aslında sarkıntılık yapmış kadına kadın yüz vermeynce olay ırkçılığa dönüşmüş benim anladığım bu kısacası tam bir engen....
  • Ali Osman 13.09.2020 16:24
    Osman isimli arkadaşım diğer yolcular onu haklı bulduğu için değil uçaktan indirilip gözaltına alındığı için sevinmişler ondan alkışlıyorlar sen yanlış anlamışsın.
Daha fazla yorum görüntüle