İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını almasından bu yana geçen 500 günün başarısızlıklarla dolu olduğunu ifade ederek 'İstanbul’un yönetilmediğini ve yönetilemediğini hep beraber görüyoruz.' dedi.

Tevfik Göksu İBB Meclisi konuşmasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 500 günlük performansını değerlendirdi.

"ZAMANA İHTİYACI OLDUĞUNU BİLİYORDUK, İNSAFLI DAVRANDIK"

Göksu İBB Başkanını ve yönetimiyle ilgili zaman zaman değerlendirmelerde bulunduklarını ve bunu yaparken zaman konusunda hassas davrandıklarının altını çizerek "Bunu yaparken insaf ve adalet duygularıyla hareket etmeye özen gösterdik. Çünkü bir Belediye Başkanının şehrin fiziki ve sosyal çehresine bir şeyler katabilmesi için zamana ihtiyacı olduğunu biliyorduk. Bu süre içerisinde yaptığımız değerlendirmeler ve eleştiriler, Sayın başkanın zaman ve imkana bağlı olmayan tavır, davranış ve icraatlarıyla ilgiliydi. Bir yandan Sayın Başkan’ı performans anlamında değerlendirmek için süre verirken, diğer yandan da dünyanın en hareketli metropollerinden olan İstanbul’un ihmale gelmeyeceğini de defalarca ifade ettik" dedi.

"AKIBETİ 500 GÜNDE BELLİ OLDU"

Süleyman Demirel'in sözünden alıntı yapan Göksü "Bu şekilde yaklaşık 500 gün geçti. Hatırlarsanız, Sayın Süleyman Demirel hep şunu vurgulardı: bir siyasetçinin vizyonu ilk 100 günde, akıbeti de ilk 500 günde belli olur. Artık, İBB’nin Başkan ve yönetiminin performansını doğrudan değerlendirme zamanı gelmiştir." dedi.

BU DÖNEMİN ADI: YÖNETİM KURAKLIĞI

İlk 500 günün sonunda oluşan tabloyu "Bir yönetim kuraklığı" olarak tanımlayan Göksu "Bunun bir göstergesi ve yansıması olarak, ulaşımda, içme suyunda, atık yönetiminde, çevre konusunda ve pek çok konuda uluslararası iyi örnekler ortaya koymuş ve örnek gösterilmiştir. Ayrıca, vatandaşın yaşam memnuniyeti ölçümlerinde ise İBB yıllarca hep en yüksek sonuçları almıştır. Bugün ise, maalesef yönetime yakın araştırmacıların anketlerinde bile, en alt rakamlarda seyretmektedir. Şimdi yapılması gereken ise, bu vizyonların düzenli aralıklarla güncellenmesi ve her bir segmentte en tepede yer almak için özel projeler geliştirmek ve bunları bir an önce hayata geçirilmesidir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 42 Yorum Var
  • ÖNCE VATAN 15.09.2020 12:26
    sana helal olsun hainlerin yüzüne yüzüne hain olduklarını söylemek her baba yiğidin işi değildir şimdi bunu gören dinleyen istanbulun halini gören bunalara imansız oğullarına oy atan kişilerde aynı kefe giriyor bence istan bula doldurdular terörüst destekçilerini oylar oradan zaten bunları görüp bir müslüman türk evladı bunların hainliklerini gördükten sonra vijdanının sesini dinleyecek
  • nnevzat 15.09.2020 10:09
    istanbullu felaketi yaşamadan anlamıyacak bırakın yaşasın bazen bir musibet bin nasihatten iyi işe yarıyor
  • hüseyin ölçek 15.09.2020 10:09
    bu adama niye oy verdiniz düşünün ve yapmış ist a yahu adam ist u zorlaştırmak ve şalteri indirmek için aday olmuş ama hak etmişsiniz ???????
  • kırıklı 15.09.2020 08:53
    İstanbul bayılmadan imam bayılacak!!!!
  • İlhami 15.09.2020 08:41
    İmamoğluyla uğraşmasanız bu kadar oy almayacaktı. Bırakın ne yaparsa yapsın ya, İstanbullu düşünsün. CHP liler oy atarken hizmetemi bakıyor.
Daha fazla yorum görüntüle