Rusya ile Japonya arasında tartışma konusu olan Kuril Adaları çevresinde ABD’ye ait keşif uçağı uçuş gerçekleştirince Rus MİG-31 tipi savaş uçağı ABD’nin uçağına yaklaştı.

Rusya ile ABD arasında zaman zaman Baltık Denizi ve Karadeniz üzerinde yaşanan uçuş gerginliği bu kez Uzak Doğu’ya taşındı. Sovyetler Birliği ile Japonya arasında 1955’te yapılan bir anlaşma ile 56 adadan oluşan ve bin 300 kilometrelik alanı kapsayan Kuril Adaları ile ilgili Rusya ile Japonya arasında tartışma devam ederken Japonya, adaların kendilerine iade edilmesini istiyor. İki ülke arasında adalar ile ilgili görüşmeler halen devam ederken, gün içinde ABD’ye ait B-1B Lancer tipi stratejik bombardıman ve keşif uçağı Kuril Adaları çevresinde keşif uçuşu yaptı. Bunun üzerine Rusya’ya ait MİG-31 tipi savaş uçağı, ABD’ye ait uçağa yaklaşarak kendi sınırlarına yaklaşmasını önledi.

Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’ye ait uçağın sınır ihlali gerçekleşmeden yapıldığı ve uluslararası hukuka uygun olarak müdahalenin gerçekleştiği duyuruldu.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • Osman 16.09.2020 09:51
    Hadi inşallah yiyin birbirinizi
  • mehmet 16.09.2020 09:48
    2 dunya harbinde ruslar japonlari kardan temizledi cin ve adalar. abd tek basina savasi kazanamazdi. simdi doagal gaz maden var abd hemen oyunda
  • Asım 16.09.2020 07:59
    bunlar bir hareket yapıp 3.dünya şowunu başlatmak istiyorlar. O onu vurdu, bu , bunu vurdu, yok o bu taraftan, öbürü bu taraftan derken yahudinin ekmeğine yağ sürülür.
  • Salih 16.09.2020 05:45
    Hiç bir gerilim yok bu bir tiyatro küfür tek millettir artık at gözlüğü ile değil sahada ki paslaşmalarına iyi bakarak çözümleme yapın.