Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinin F-16’lar tarafından da ateşlenebilecek olması savunma sanayii sektöründe büyük yankı uyandırdı. Uzmanlara göre 'Füzelerin Nirvanası' olarak kabul gören hava-hava füzelerinde Türkiye stratejik bir noktaya ulaştı.

Yerli ve milli imkanlarla üretilen Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerinde yerden havaya test atışlarının tamamlandığı belirtilirken her iki füzenin Türkiye'nin elindeki savaş uçaklarından da atılabilmesi konusunda ciddi çalışmalar gerçekleştiriliyor.

TRT Haber'de yer alan habere göre, sektöre yakın kaynakların “Türkiye, F-16 Block 50+ uçaklarından Gökdoğan ve Bozdoğan füzelerini ateşleyebilme noktasında çok önemli mesafeler kat etti” bilgisini paylaştığı sürecin detaylarını Savunma Sanayii Araştırmacısı Hakan Kılıç şu açıklamalarda bulundu:

“401.Test filosunda daha düşük versiyon F-16 uçaklarında testler devam ediyor. Tahminim en geç 2 yıl içinde her iki füzenin de testlerinin tamamlanması ve seri üretime geçilmesi hedefleniyor. 401. filoya ayrı bir parantez açmakta fayda var. Bu filodaki uçaklarımız füze testleri yapılabilsin diye ona göre modernize edildi. Söz konusu filodaki uçaklara istediğimiz mühimmatları takabiliyoruz."

 

Yorumlar 0 Yorum Var