Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, CNN Türk'te katıldığı tarafsız bölge programında çarpıcı açıklamalar yaptı. Doğu Akdeniz'de Yunanistan'ı destekleyerek gerilimi artıran Fransa'nın amacını madde madde sıraladı. Fransa'nın AB liderliğine oynamayı çalıştığını belirten Çavuşoğlu, "Orta Doğu'nun da liderliğine oynuyor. Her konuda kendisine rol biçiyor. Bölgedeki gerginlikleri artırarak silah satmak istiyor" dedi.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarının satır başları:

Öncelikle bu söylemleriyle Yunanistan’ın maksimalist davranışlarından vazgeçmesi lazım, Herkesle müzakere edebileceğimizi söylüyoruz. Yunanistan ön koşul koymaya başladığı zaman bizim de ön koşullarımız var.  Bizim de ortaya koyacağımız tezlerimiz ve taleplerimiz var. Yunanistan’da koşullarımızı yerine getirmek zorunda.

Bunlardan bir tanesini çekip bunları görüşürüm demek görüşmelerin kapsamını bilmiyorlar yada diğer konularda çözüme yanaşmak istemiyorlar tezleri zayıf. Anlaşmalarla çözülemeyen anlaşmalarla sorunları nasıl çözeceğimizin konuşulacağı bir mekanizmadır. Bir tanesini içeriden çıkarmak değil hepsini paket halinde konuşmakta fayda var.

Biz çok samimi şekilde Yunanistan ile var olan meseleleri çözmek için samimi tekliflerde bulunduk. İyi niyet gösterdik ama Yunanistan buna yanaşmadı.

Yorumlar 0 Yorum Var