Yunanistan'ın Adalar ve Doğu Akdeniz bölgesindeki gerilimi artırma yönündeki adımları devam ediyor. Bölgeyi silahlandırarak Türkiye'ye tehdit unsuru oluşturan Atina yönetimi, NATO'nun tatbikatı sonrasında Rodos üzerinde uçuş gerçekleştiren ABD'nin ağır bombardıman uçaklarına eşlik etti.

Yunanistan'ın Ege ve Akdeniz'de gerilimi artırma yönündeki adımları azalsa da varlığını sürdürüyor. Özellikle adaların silahlandırılması yönünde pek çok uluslararası hukuku çiğneyen Atina yönetimi, bunlarla da sınırlı kalmayıp Türkiye'nin gözünü korkutmaya, mesaj vermeye çalışıyor.

Yunanistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı F-16 savaş uçakları, NATO tatbikatına katılan ABD'nin ünlü bombardıman uçakları B-52'lere havada eşlik etti. O anlara ilişkin görüntüler Yunan Genel Kurmay Başkanlığı tarafından yayınlandı.

EGE'DE UÇUŞ GERÇEKLEŞTİRDİLER

Yunan Genelkurmay Başkanlığı, Çarşamba günü ünlü Amerikan bombardıman uçağı B-52'lerin son bir ay içinde ikinci kez Ege semalarında uçtuğunu duyurdu. NATO operasyonu çerçevesinde İngiltere'den havalanan iki B-52, Fransa, İsviçre ve İtalya'yı geçip Yunan hava sahasına girdi ve Yunanistan'a ait dört F-16 ünlü bombardıman uçağına eşlik etti.

Yunan medyası, Güney Kıbrıs'a kadar giden B-52 ve beraberindeki Yunan jetlerinin aralarında Rodos'un da olduğu Ege adaları üzerinden geçtiğini, dönüş yolunda ise Girit'in kuzeyinden uçup İyon Denizi'ne ulaştığını bildiriyor.

Benzer bir NATO uçuşu daha önce de 28 Ağustos ve 10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilmişti. Zaman zaman benzer uçuşları Karadeniz üzerinde de icra eden uluslararası ittifak, iki gün önce fotoğraflar paylaşmıştı.

Yorumlar 89 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 18.09.2020 22:37
    Geçmişte Yunanistan'dan Yunan Hava Kuvvetleri Komutanının F-16'yla , İsrailden'de İsrail Hava Kuvvetleri Komutanının F-16'ya atlayarak "MEİS ÜZERİNE GELDİĞİ VE MEİS BÖLGEDESİNDE UÇUŞ YAPTIKLARI" günlerdenn bu günlere geldikkk... ŞÜKÜRRR..... "Şehitlerimizin ruhlarına su serpecek ÇANAKKALE RUHUYLA" milli bir duruşun gösterilmesi.. Demekki neymiş "NATO'cu kafayla yapılan komutanlıkla değil, milli bir ruhla yapılan komutanlıkmış"
  • ibrahim 18.09.2020 21:24
    Kein bu ucaklar incirlikten kalmistir !
  • Fetih 1453 18.09.2020 16:06
    Yunanistan artık bağımsızlığını tamamen yitirmiş bir devlettir bu saatten sonra ABD ne derse onu yapmak zorunda bizim ülkemiz ırak değil bizi b1 le b52 ile korkutamaz o kervan geçti yeterli biz birlik olalım gerisi teferruat
  • HIDIR BUDUR 18.09.2020 15:54
    Ukrayna ile Rusya arasında gerginlik çıkarıp “Türkiye nasıl olsa NATO’da sen bizlesin” emrivakisi yapılacak.NATO savaş gemileri Montrö sözleşmesine kasten aykırı davranarak "Boğazlardan Geçişine izin verirsekkk " Türkiyeyi zor durumda bırakarak bizi Rusya ile karşı karşıya getirebilir. Bizi Birinci Dünya savaşına da bu şekilde soktular. Yine aynı tuzağa düşmek aptallık olur. Rusyayı ve Türkiye ile karşı karşıya getirip Suriye'deki Rusya-Türkiye-İran dayanışmasını ortadan kaldırmak emperyalizmin ve Batının tüm hedefi artık ortaya çıktı.
  • fatih 18.09.2020 02:11
    abd ve yunanistana ambargo uygulayalım
Daha fazla yorum görüntüle