Fransa'da sağcı ve cumhuriyetçi milletvekilleri parlamentoda başörtülü bir öğrencinin hazır bulunduğu toplantıyı terk etti.

Ülkenin başkenti Paris'te, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını ve gençliğe etkilerinin tartışıldığı parlamento toplantısında bazı sağcı milletvekilleri ile iktidar partisi üyesi Anne-Christine Lang, öğrenci sendikası temsilcisi Maryam Pougetoux'nun başörtülü olmasını kabullenmediklerini belirterek toplantıdan ayrıldı.

''KADIN HAKLARI KORUYUCUSU OLARAK BAŞÖRTÜLÜ BİRİNİ KABUL EDEMİYORUM''

Lang daha sonra Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, demokrasinin kalbi ulusal mecliste düzenlenen bir toplantıda başörtülü birinin bulunmasını hazmedemediğini savundu. İktidar partisi üyesi Lang, "Cumhuriyetçi değerler ile laikliğe bağlı feminist ve kadın hakları koruyucusu bir milletvekili olarak başörtülü birinin toplantımıza katılmasını kabul edemiyorum." ifadesini kullandı.

​Öte yandan oturumu yöneten bir başka iktidar partisi üyesi Sandrine Mörch ise oturum sırasındaki tepkiyi gereksiz bularak, insanların dini kıyafetleriyle toplantıya katılmasını engelleyen bir kural bulunmadığını vurguladı. Mörch, başörtüsü etrafında oluşturulan sahte tartışmanın gençlerin geleceğinin ele alındığı bu toplantıyı zemininden kaydırmasına müsaade etmeyeceğini kaydetti.

Öğrenci birliği UNEF, 2018’de Maryam Pougetoux’yu sözcü olarak atadığında dönemin Cinsiyet Eşitliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Marlene Schiappa ve çok sayıda siyasi figürün eleştirisine maruz kalmıştı.

Yorumlar 59 Yorum Var
  • yiğido 18.09.2020 11:58
    Kadın Hakları Koruyucusu bir kadının Müslüman olmasına hazmedemiyor. Bunlar bir şeyin savunucusu falan değiller. İslam Düşmanları, KAFİRLER. Müslüman biri bunlardan yardım beklemesi kadar komik bir şey göremiyorum. Avrapa Birliği yada parlamenterleri bunlar kafirler birliği ve vekilleri. Artık İslam birliğini kuralım desem yahu hangi Müslüman ile kuracağız. Ya korkak yada köpek olmuş Araplar ile mi?
  • Taner GÜN 18.09.2020 11:53
    bizdeki fransızlara bak onlardan daha beterler.. mumun dibine bakacan uzağa bakmaya gerek yok..
  • izmir-doğru söyler 18.09.2020 11:48
    avrupalılar tek dişi kalmış canavar demedimi mehmet akif ersoy şimdi o tek dişde çürüdü düşmek üzere uyuşturucu kullanım oranı yüzde 90 larda fuhuş yüzde 90 larda gayrimeşru çocuk oranı yüzde 70 lerde zaten çürümüş avrupa bunlar eskiden sokağa içeyip üstüne şapka koyan medeniyet kızım bakma bunların şimdi hava attığına sonra kokudan duramamışlar ve parfümü bulmuşlar
  • aaa 18.09.2020 10:57
    Kadınlara dokunulmazlık verilmelidir
  • savas 18.09.2020 10:37
    peki sizin rahibelerden biri konussaydı orda gene terk edermiydinizsalonu.?
Daha fazla yorum görüntüle