İsrail'le normalleşme anlaşması imzalayarak Türkiye'nin de tepkisini çeken BAE'nin, 2 Aralık'ta ABD ile F-35 satışı için masaya oturacağı ve o gün hemen anlaşmayı imzalamaya hazır olduğu belirtildi. Tel Aviv yönetimi ise F-35 satışa mesafeli duruyor. Şu an Orta Doğu'da F-35'leri kullanan tek ülke konumunda olan İsrail, S-400 krizi patlak verdiğinde F-35'lerin Türkiye'ye gelmemesi için lobi faaliyetleri yürütmüştü.

Orta Doğu'da geçen haftalarda büyük bir gerilime sebep olan ve ABD arabuluculuğunda gerçekleşen BAE-İsrail arasındaki normalleşme anlaşması sonrasında kritik bir gelişme yaşandı.

Reuters haber ajansı, İsrail'le anlaşma imzalayarak başta Türkiye, Filistin ve İran olmak üzere birçok ülkenin tepkisini çeken BAE'nin, ABD ile F-35 savaş jeti satın almak için ön anlaşmaya varmaya yakın olduğunu yazdı. Reuters'a konuşan kaynaklar, BAE'nin Ulusal Gün kutlamaları olan 2 Aralık'ta anlaşmayı imzalamaya hazır olduğunu söylerken, Washington yönetiminin İsrail'i kızdırmamak adına bazı planlar hazırladığını ifade etti.

Yorumlar 0 Yorum Var