Kandil'deki terör örgütü liderlerleri ve sonrasında HDP'nin çağrısıyla başlayıp 35 ilde çıkan olaylarla 37 kişinin ölümü ve 761 kişinin yaralanmasıyla son bulan 6-7 Ekim Kobani olayları tekrar gündeme geldi. İşte CHP'nin HDP'yi destekleyerek sahip çıktığı Kobani olaylarında yaşananlar.

Tarihimize 6-8 Ekim olayları olarak geçen yakıcı ve bir o kadarı da yıkıcı sonuçlarıyla bilenen Kobani Olayları'nın failleri ve azmettiricilerin hesabı devam ediyor.

6 EKIM GECESİ 00:08 İŞARET VERİLDİ

6 Ekim 2014 gecesi 00:08'den itibaren Kandil'deki terör örgütü liderleri adına açılan hesaplardan ardı ardına sokak ve işgal çağrısı yapıldı.

HDP: HALKLARIMIZA ACiL ÇAĞRI

Açılan Kandil hesaplarından sonra aynı gün yani 6 Ekim 2014 akşamı, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın eş başkanlığını yaptığı HDP’nin Merkez Karar Yürütme Kurulu tarafından 06 Ekim 2014 tarihinde; “Halklarımıza Acil Çağrı” başlığı altında “AKP iktidarının Kobane’ye ambargo tutumunu protesto etmek üzere halklarımızı sokağa çıkmaya ve sokağa çıkmış olanlara destek vermeye çağırıyoruz” açıklaması yapıldı.

Bu çağrının ardından Türkiye’nin birçok şehrinde eş zamanlı olaylar başladı, silahlı çatışmalar yaşandı.

TBMM GENEL KURULUNDA SKANDAL SZÖLER

17 Mayıs 2016 TBMM genel kurulunda HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken "Kobani direnişiyle ilgili yaptığımız çağrı demokratik eylem ve tepki çağrısıdır. HDP tarihinin en onurlu çağrısıdır" demişti.

GEZİ'Cİ ZİHNİYETTEN TAM DESTEK: TC DÜŞTÜ DÜŞECEK

Başkan Erdoğan'ın 'Gezi olayları darbe girişimleri gibi alçak bir saldırıdır!' dediği zihniyet kendini Kobani olaylarında da göstererek "TC düştü düşecek" paylaşımları yapıldı.

KOBANİ OLAYLARINDA ABD İZİ!

Türkiye'yi ihanet oluşumlarıyla ve satın aldığı kalemlerle içeriden çökertmeye çalışan ABD Kobani Olaylarında dakendini gösterdi. İşte olaylarından 1 ay önce dönemin ABD Adana konsolosu Espinoza'nın şüpheli ziyaretleri; 8 Eylül 2014 Van, 9 Eylül 2014 hakkari Yüksekova, 10 Eylül 2014 Şırnak, 11 Eylül 2014 Şırnak Silopi, 12 Eylül 2014 Mardin Midyat, 13 Eylül 2014 Siirt

DEMİRTAŞ'A UÇAKTA KÜRT BABADAN ABD SORUSU

Diyarbakır’dan uçakla Ankara’ya giden dönemin HDP Eş Genel başkanı olan Selahattin Demirtaş'a Kobani olaylarında çocuğu yaralanan acılı babanın sorusu hala hafızalarda. 

"AMERİKA'YA GİDİP TALİMAT MI ALDIN"

Acılı Kürt baba, uçağın Ankara Esenboğa Havaalanı’nda aprona yanaştığı sırada Demirtaş’a ''Senin yüzünden oğlum yaralandı, evde yatıyor. Amerika’ya gidip talimat mı aldın, insanları sokağa döktün. Katil, sıra 1 Kasım’da mı?'' diye bağırmış Demirtaş ise ''Terbiyesizlik yapma'' diye karşılık vermişti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Şuna bak 26.09.2020 10:12
    Demirtaş bu babalrın ve anaların bedduası peşini bırakmayacak...Ermeni kırmaları vallahi de.. Gerçek müslüman kürt değil bunlar..