A Haber'de Pelin Başalma Şanlı'nın sunumuyla ekranlara gelen Ajans Bugün'ün konuğu AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak oldu. Şenocak, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Şenocak, ilk kez A Haber ekranlarından Meclis'ten 'üçüncü kişilere işletme hakkı verilemez' şeklinde yetki alan Beltur'un ikinci-üçüncü şirketlere alt taşeronluk verildiğini açıkladı.

"BELTUR'UN İŞLETMESİNİ KİME VERDİNİZ?"

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Şenocak, "İBB'nin Beltur'u vardır. Beltur şirketi, restoran ve kafe hizmetleri verir. Beltur tesislerinde, bize gelen bilgiye göre; Meclis'ten Beltur'a verilen yetkiye göre de, sadece kendisi işletme yapabilir ama bize gelen bilgi Beltur'un işletmecisi ikinci üçüncü şirketlere alt taşeronluk vermiştir. Halbuki Beltur ihale ile başkasına devredilemez. Üçüncü kişilere işletme hakkı verilemez. Meclis'ten bu şekilde yetki almıştır. Soruyoruz 'Buraların işletmesini kime verdiniz? Gayri yasal buraları kime işletiyorsunuz?' Ben, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na bu soruyu soruyorum. Buradan yetkililere de göreve davet ediyorum. Bize gelen bu bilgilerin doğruluğunu teyitleme açısından şu anda Beltur içerisinde hangi siyasi partilerle işletmeciliğe açılmış, kimlere verilmiş, kimler tarafından işletiliyor bunları lütfen ilgili belediye başkanı cevaplarsa memnun oluruz." dedi.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • SARIÇİÇEK 26.09.2020 12:13
    Ne beklenirki elbette kendi yandaşlarına hatta PKK ya vermiştir...
  • arif 26.09.2020 11:19
    imamoğlunun derdi İBB ye devletin kayyum atayıp el koyması el koysun ki meydanlarda şunları yapacagım bunları yapacagım herşey çok güzel olacak diye atıp tuttugu ama bir türlü beceremedigi işleri devlet tayyum atadı el koydugu için yapamadım diye salya sümük ağlamak için yapıyor kendini aklamak için yapıyor
  • laazoğli 26.09.2020 09:51
    bu şenocağı seçimden sonra görevden almadılar ya başka da bir şey demiyorum
  • ben de haklıyım 26.09.2020 09:38
    Bayram bey önce kaybedilen seçimin bir açıklamasını yapsın, sonra bu işlere baksın.
  • Fatih 26.09.2020 07:44
    Hangi belediye yapmıyorki, yada hangi partili belediye yapmıyor.. Ahh Türkiyem ahh yemekten bitiremedik seni..
Daha fazla yorum görüntüle