26 Eylül 2020 Cumartesi ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge Çakmak

Kurgu: Seda YEŞİLKAYA

 

BAKAN KOCA İYİ HABERİ DUYURDU
Çalışmalarımızın neticesini görmeye başladık

Türkiye’nin güncel korona virüs tablosu kamuoyuyla paylaşıldı. Tabloya göre son 24 saatte 73 kişi korona virüsten hayatını kaybetti, toplam can kaybı 7 bin 858’e yükseldi.Bugün toplam 112 bin 885 test yapılırken, bin 665 yeni vaka tanısı konuldu. Toplam vaka sayısı 311 bin 455 oldu. Bakan Koca, 25 Eylül koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada ''Bugün tespit edilen 1.665 yeni hastamız var. Bölgesel çalışmalarımızın neticesini görmeye başladık" dedi.


YÜZ YÜZE EĞİTİMLE İLGİLİ NET AÇIKLAMA
Bakan Koca: Bilim Kurulu kademeli geçişi gündeme alacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okulların açılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Okulların açılmasıyla ilgili özellikle vaka sayısında gelen eğitim alan öğrenciler için söylüyorum, herhangi bir artış olmadığını, sorun olmadığını çok rahatlıkla söyleyebilirim... Bilim Kurulu önümüzdeki haftalarda salgının seyrini değerlendirerek kademeli geçişi gündeme alacaktır." ifadelerini kullandı.

AKINCI'YA SOĞUK DUŞ
KKTC'de bir dönem sona eriyor

KKTC'de 11 Ekim'de yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başladı. 1200 kişi ile yüz yüze 12-20 Eylül tarihleri arasında yapılan araştırmaya göre ilk turda Ersin Tatar’ın %4,4’lük bir fark ile Mustafa Akıncı’nın önüne geçtiği görülüyor. Ancak ikinci turda Mustafa Akıncı için mutlak bir mağlubiyet gözüküyor gibi. 


SÜRPRİZ TÜRKİYE ÇIKIŞI
Miçotakis, 'Bir şans verelim' deyip çağrıda bulundu

Doğu Akdeniz ve Ege'deki hukuksuz iddialarıyla gerilimi artıran taraf olan Yunanistan'dan yakında istanbul'da yapılacak olan istikşafi görüşmelerin 61. turu öncesi geri adım sinyali geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan anlaşmazlığa ilişkin, 'diplomasiye şans verilmesi' çağrısında bulundu.

MACRON FRANSA'YI BATIRDI
25 yılın en yüksek borcu

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron döneminde kamu borcu, son 25 yılın en büyük artışını kaydederek gayri safi yurtiçi hasılanın (GSYH) yüzde 114,1’ine ulaştı.Ülkedeki kamu borcundaki rekor artışın Kovid-19 salgının etkisinin yanı sıra, Macron yönetiminin başarısız politikaları sebebiyle kaydedildiği belirtiliyor. Avrupa Birliği ülkeler kriterine göre kamu borcunun milli gelire oranı%60’ı geçmemesi gerekiyor

VAKALAR PATLADI
İkinci dalga korkusu sardı

İngiltere ve Fransa, perşembe günü salgının başlamasından bu yana Covid-19 enfeksiyonlarında bir günlük en yüksek artışı kaydetti.Fransa'da son 24 saatte 16 binden fazla yeni enfeksiyon tespit edildi. İngiltere'de de Perşembe günü, ülke için yeni bir rekor olan 6 bin 632 yeni enfeksiyon kayıtlara geçti. Kırk yeni ölümün bildirildiği İngiltere’nin toplam rakamı ise 41 bin 902'ye çıktı. Bu Avrupa'daki en yüksek ölü sayısı olarak belirlendi. 

ALTINDA BÜYÜK OYUN
Koronavirüsü fırsat bildiler

Korona virüsün şiddetlendiği süreçte altına olan talebin artması altın piyasasındaki dengeyi bozdu. Financial Times haberine göre dev bankalar sadece kasalarındaki fiziksel altınlarını Londra’dan New York’a taşıyarak bile kazanç elde etti. Korona virüsün küresel tedarik zincirini bozmasıyla ve altın ve gümüş ticaretinin bu yıl rekor kıran rallisiyle bankalar değerli metaller ticaretinden büyük kazançlar elde etmeyi bekliyor.

BAŞAKŞEHİR 3'TE SIFIR ÇEKTİ!
Son şampiyon deplasmanda Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu
Süper Lig'in 3. haftasında Medipol Başakşehir deplasmanda Fatih Karagümrük'e 2-0 mağlup oldu. Son şampiyon ilk 3 haftada aldığı 3 mağlubiyetle sıfır çekti.

DİABATE İMZAYI ATTI
Trabzonspor, Leicester City'den Diabate'yi kadrosuna kattı
Trabzonspor, Premier Lig ekiplerinden Leicester City'de (Lestır Siti) forma giyen Malili hücum oyuncusu Fousseni Diabate'yi (Fuuseni Diyabate) kadrosuna kattı. Bordo-Mavililer, İngiliz ekibine 1,5 milyon Euro bonservis ödeyecek.

 

BURAK YILMAZ SİFTAH YAPTI
Lille sahasında Nantes'i 2-0 mağlup etti
Fransa Ligue 1'de (Lig 1) milli futbolcularımız Burak Yılmaz, Zeki Çelik ve Yusuf Yazıcı'nın forma giydiği Lille, (Lil) sahasında Nantes'i (Nant) 2-0 mağlup etti. Burak Yılmaz 87. dakikadaki penaltı golüyle ligdeki ilk golüne imza attı.

 

Yorumlar 0 Yorum Var