İnsanların bir çoğu İslam dünyasının nabzının attığı yer Kabe’nin içinin boş olduğunu düşünüyor. Ancak bu yanlış, Kabe’nin içinde çok güzel şeyler ve her Müslümanın bilmesi gereken faydalı bilgiler var. 

Birçok kişinin bilmediği Resulullah’ın secde makamı. Diğer mermerlerden farklı olarak Resul’ün secde ettiği alan belirlenmiş. Yine secde bölümünün duvarındaki mermerlerin birinde La İlahe İllallah Muhammedun Resulullah levhası yer almaktadır.

Resulullah burada durmuş ve dua etmiştir. Peygamberimiz Kabe’de yalnızca nafile namazları kılmıştır. Bu yüzden ulemanın çoğunluğu Kabe’nin içinde farz namazı kılınmasının caiz olmadığını ifade eder. Kabe’nin içinde herhangi bir yöne (kıbleye) doğru namaz kılınabilir. Kabe’de 9 farklı taş bulunur. Bu levhaların hepsi sülüs hattıyla, biri ise Kabe merdivenlerini restore ettiren Kral Halid’in vesikası olarak görülüyor. 

Kabe’nin ortasında içinde Kabe’nin temizliği için kullanılan ve içinde birçok maddeyi bulunduran Misk, Anbar ve Ud olan bir kutu bulunuyor. Üzerinde ise Kabe’nin kokusunu sağlayan buhurlar (koku çubukları) bulunuyor. Kabe’nin içindeki üç sütunda asılı olan yerde ise Kabe’ye tarihte hediye edilen eşyalar bulunuyor. 

Bir de çatıya çıkan, tövbe kapısı olarak bilinen altın ve küçük bir kapı bulunuyor. Kral Halid döneminde yapılan kapı tamamen altından oluşuyor. Kabe’nin ayakta durmasını sağlayan 3 ahşap sütun 1350 yıl önce yapılmış siyaha yakın kahverengi olarak görülüyor. Genişliği 45 santimdir.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Cuma 02.10.2020 09:37
    Amin yarabbim bende giderim
  • M erdem 01.10.2020 22:43
    Kabenin içini göremiyoruz ama dışındaki Suud köpeklerine kabe acele temizlenmeli
  • eymen 01.10.2020 21:50
    Bizede görmeyi nasib et ya Rab. ...
  • ertan 01.10.2020 21:18
    Allah herkese kabeyi görmeyi nasip etsin inşallah. Hac kurası için sıra bekliyorum ve hac çıkmasa da 2 kez umre olarak gittim. ilki 1 ay kaldım ikinci de en son 35 gün ramazan umresi geçirdim. Allah tekrar gitmeyi nasip etsin inşallah. Coronadan sonra tekrar gitmeyi düşünüyorum.
  • GÖRELE 01.10.2020 20:10
    Rabbim banada görmeyi nasip eğlesin . AMİN.
Daha fazla yorum görüntüle