Dijital Araştırma Derneği Başkanı Gökhan Yücel, Sosyal Medya Yasası olarak bilinen kanunla ilgili bilinmesi gereken tüm detayları Haber7 için cevapladı. Yasanın bilinmeyenleri anlatan Yücel bu yasa ile ulusal güvenliğe katkı sağlanacağını belirtti

Kamuoyunda "sosyal medya yasası" olarak bilinen ve bugün yürürlüğe giren "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"a ilişkin sosyal ağ sağlayıcılarına yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan başkanlığında, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıya, Facebook, YouTube, Instagram, Twitter, Linkedln, TikTok, Dailymotion, Periscope, Pinterest ve VK temsilcileri katıldı. Toplantıda, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve akademisyenler de yer aldı.

BU BİR SANSÜR YASASI MI?

Kanunun içeriği, işleyişinin nasıl olacağı, usul ve esaslarla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda, sosyal medya temsilcilerine yasaya ilişkin yükümlülüklerin yerine getirilmesi için 1 ay süre verildi. Yasanın yayına girmesi ile gerçekleşecek değişiklikleri ise Dijital Araştırma Derneği Başkanı Gökhan Yücel Haber7 için yanıtladı. Yasanın yürürlüğe girmesinin bir gereklilik olduğunu söyleyen Yücel dünyanın bir çok ülkesinde benzer uygulamaların olduğunu da örnekleriyle anlattı.

Yorumlar 0 Yorum Var