İBB, Beyoğlu'ndaki simitçi esnafını 'tekel' suçlamasıyla baskı altına almaya çalışıyor. Beyoğlu Belediyesi'nden izni olduğu halde ekmekleri elinden alınmak istenen simitçiler, haklarının teslim edilmesini bekliyor. Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Muhabir Gamze Türk'ün sorularını yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, söz konusu krizin perde arkasını açıkladı; İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

"ŞAHSİYETLE UĞRAŞMAK HAYSİYET SAHİPLERİNE YAKIŞMAZ"

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sizin için kullandığı çirkin ifadeler hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Biz kendisi ile zaman zaman sosyal medyada zaman zaman farklı platformlarda görüşlerimizi ifade ediyoruz.

Görüşlerimizin uyuşmadığı noktalar var ama şahsiyetle uğraşmak haysiyet sahiplerine yakışmaz. Biz haysiyetimizi siyasetin üzerinde tutarız. İnsanların haysiyetlerini de siyasetimizin üzerinde tutarız.

Kendisi Cüneyt Özdemir’in programında ‘Beyoğlu Belediye Başkanı işine baksın, müsamere çocuğu, işi gücü sansasyon yaratmak’ gibi şahsım ile ilgili sözler sarf ediyor. Ben milletvekilliği yaptım, 25 yıldır siyasetin içerisindeyim. Biz müsamereyi de biliriz, müzakereyi de biliriz, mücadeleyi de biliriz ama münakaşayı bilmeyiz. Şahsıma olan ifadelerini kendisine aynen iade ediyorum.

"BENİM İÇİN ÜZÜLMESİN, GÖREVİNİN BAŞINDA OLSUN"

Beyoğlu Belediye Başkanı işine baksın diyen kişiye de sadece şunu söylüyorum, aynaya baksın. Hatta kendisine üzülüyorum diyor, söylerken de gülüyor. Nasıl bir ruh hali varsa? Kendisine aynen iade ediyorum. Benim için üzülmesine gerek yok. Görevinin başında olsun. Ben görevimin başındayım İBB Başkanı.

Ben İBB’nin yetki ve sorumluluğu olan alanlarda Karaköy’de, Beyoğlu’nun farklı noktalarında, dükkanını su basan esnaf ile dayanışma içerisindeydim. Görevimin başındaydım. Kendisi Bodrum’da tatildeydi. Hiç tatilimi yarıda kesemem dedi. Tekrar tatile döndü. Beyoğlu Belediye Başkanı işine baksın diyor.

"YA TATİLDE, YA KAYAKTASINIZ"

Elazığ'da deprem olduğunda Beyoğlu Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi’ndeydim. Devletimizden gelecek talimatları bekledik. Ama İBB Başkanı Erzincan’da kayağa gitti. Kim görevinin başındaydı? Kim görevini yaptı? Kendisi bir aynaya baksın. İstiklal caddesinin temizliğini, asayişini, aydınlatmasını, yeşillendirmesini Beyoğlu Belediyesi yapıyor.

Ben hep görevimin başındayım. Peki Ekrem Bey siz neredesiniz? Ya tatilde ya kayaktasınız. Birtakım hayaller kurmasın işine baksın. 

Yorumlar 0 Yorum Var