İBB, Beyoğlu'ndaki simitçi esnafını 'tekel' suçlamasıyla baskı altına almaya çalışıyor. Beyoğlu Belediyesi'nden izni olduğu halde ekmekleri elinden alınmak istenen simitçiler, haklarının teslim edilmesini bekliyor. Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli ve Muhabir Gamze Türk'ün sorularını yanıtlayan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, söz konusu krizin perde arkasını açıkladı; İmamoğlu'na çağrıda bulundu.

"HALİÇ'İ KENDİLERİ KİRLETTİ"

Haliç’teki kirliliğe dikkat çekmek için dalış yaptınız. Son durum nedir? 

Haliç ile ilgili İmamoğlu mayıs ayında bir paylaşımda bulunuyor. Haliç’te şu kadar ton çamur tespit ettik ve temizlemeye başladık diyor. Herkes şahit ki AK Parti döneminde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla başlayan çalışma Haliç’te karşılığını bulmuştu. Kadir Topbaş döneminde Karadeniz’den Haliç’e deniz suyu pompalandı ve Haliç temizlendi.

Sonradan öğreniyoruz ki bu kolektörleri kapatıyorlar, kirli suyun aktarılması ile ilgili çalışmayı yapmıyorlar ve bunun neticesinde Haliç kirleniyor. Kendisi bu paylaşımı yapınca AK Parti İl Başkanımız bir cevap veriyor, ‘Haliç böyle değildi siz bu hale getirdiniz’ diyor. Ben de bu paylaşımları görünce geçen sene 22 Eylül'de Avrupa Hareketlilik haftasında milli yüzücülerle Haliç'te yüzdüm.

Bu fotoğrafları paylaşıp, ‘Şu an yüzdüğüm Haliç eylülde yüzdüğüm Haliç değil, maalesef Başkan paylaştığınız bilgiler doğru değil’ dedim. Beyoğlu Haliç’in kenarında bir ilçe. Benim Haliç’e olan ilgimin sebebi bu. Daha sonra Dünya Çevre Günü’nde Haliç’e dalacağım dedim. Amacımız Haliç’in altında bir afiş açmak ve birkaç balık salmaktı.

"O KADAR KÖTÜYDÜ Kİ GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞAMADIK"

Deneme maksadıyla saldığımız balıklar öldüler çünkü Haliç’in oksijeni yoktu. O kadar kötüydü ki görüntüleri paylaşamadık. ‘Haliç’in durumu iyi değil, daha kötüye gidiyor. Beyoğlu halkı adına Haliç’in takipçisi olacağım’ dedim.

Benim Haliç’e olan ilgim çevre bilinci ve yaşayan canlılar ile alakalıdır. Haliç’in takipçisi olacağım bu benim en doğal hakkım. 

Yorumlar 0 Yorum Var