Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, CNN International'da "The Connect World" programına açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Ermenistan Başbakanı’nın ayakları yere basarsa görüşmeye hazırız. Ermenistan Başbakanı'nın bugünlerde konuşmadığı tek kişinin ücra bir adadaki bir aşiret lideri olduğunu düşünüyorum" dedi.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

- Günler süren savaşın ardından ise Rusya'daki görüşmede "esirlerin ve cenazelerin değişimi" için ateşkes kararı alındı. Ateşkes saat 12:00'da devreye girecek

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, CNN International'da "The Connect World" programına açıklamalarda bulundu. Aliyev, "Ermenistan Başbakanı’nın ayakları yere basarsa görüşmeye hazırız. Ermenistan Başbakanı'nın bugünlerde konuşmadığı tek kişinin ücra bir adadaki bir aşiret lideri olduğunu düşünüyorum" dedi. Yürütülen "Türkiye sahada Azerbaycan'a destek sağlıyor" iddialarına da değinen Aliyev, böyle bir durumun olmadığını belirtti ve "Sahada Türk kuvveti yok. Türkiye bizi destekliyor ama siyasi destektir, diplomatik destektir. Ermenistan'ın 'Azerbaycan'a birileri yardım ediyor' demesi tamamen yanlış ve yanıltıcıdır, biz bunu reddediyoruz. Azerbaycan ordusunda Türk silahları var. Sadece Türk silahları değil, Rus, İsrail, Belarus, Ukrayna silahları da var" ifadelerini kullandı. Aliyev, Dağlık Karabağ davasından asla vazgeçmeyeceklerini belirterek, Türkiye ile Azerbaycan arasında çok sıkı bağların olduğunu ve Azerbaycan halkının Türkiye gibi ortak, müttefik ve kardeş bir ülkeye sahip olduğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var