Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini vuran Ermenistan'a ait balistik füze sistemleri etkisiz hale getirildi. Öte yandan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

HANKENDİ BOŞALTILDI

Rusya'nın MASH isimli haber sitesinin Dağlık Karabağ'ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi'den yaptığı paylaşımda, sivil nüfusun şehri tamamen terk ettiği, sadece ordu, bazı yetkililer ve az sayıda gazetecinin kentte kaldığı gösterildi.

PAŞİNYAN SAÇMALAMAYA DEVAM EDİYOR

- Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülke liderlerine Türkiye ve Azerbaycan'ı şikayet etmeye devam ediyor. Paşinyan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi arayarak Türkiye-Azerbaycan saldırganlığının bölgede devam ettiğini iddia etti ve "Azerbaycan insani ateşkese uymuyor" yalanını ortaya attı.

Öte yandan Reuters'a da konuşan Paşinyan, Türkiye'yi ateşkesi sabote etmekle suçlayarak, "Dağlık Karabağ'daki askeri harekat Türkiye tutumunu değiştirse mümkün olur" dedi. Saçma açıklamalarına devam eden Ermenistan lideri, Türkiye'nin Azerbaycan'a talimat verdiğini iddia ederek, "Türkiye, Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı ve yine Libya, Suriye veya Irak'ta yürüttüğü politikayı sürdürmek için Güney Kafkasya'ya geldi. Bu yayılmacı bir politikadır" dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Hızır İlyas HASTA 15.10.2020 10:14
    1 milyondan fazla Azerbaycanliyi Karabagdan yurtlarından zorla çıkardınız. Buda yetmezmiş gibi Azerbaycan'a Farklı bölgelerden saldirdiniz. Sivillere Ölümcül füzeler attınız. Ateş,kesi bozdunuz. Sizden insan olmaz
  • Özgür 14.10.2020 11:31
    Doğru yayılımcı bir politika Topraklarımızı almaya geliyoruz
  • harun 14.10.2020 10:16
    yazık mahallenin dayak yiyen çoçuğu gibi abilerinden yardım istiyor :))