Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Haber 7 Gündem Masası'nda, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevaplandırdı. Başkan Cin, Pendik'e yapılan projelerden, pandemi sürecindeki çalışmalara kadar bir çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

ÇOK GİRİŞİMDE BULUNDUK AMA İBB TAHSİSLERİ YAPMIYOR

Aynı zamanda gecekondu sahiplerinin mağduriyetlerini gidermek adına 432 daire yapıldı. Daireler bizden önce ki dönemde bitti, gecekondu sahiplerine tahsis edilmesi gerekiyor. Maalesef şu an İBB bu tahsisleri yapmıyor. Biz pek çok girişimde bulunduk ama maalesef hiçbir gelişme kaydedemedik. Burada 59 daire 3+1 olduğu için lüks konut statüsüne giriyor dolayısıyla bu lüks konutları biz gecekondu sahiplerine veremeyiz gibi bir tutumları vardı. Bizim açımızdan 3+1 olması hiç önemli değil çünkü vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bununla ilgili de Büyükşehir Belediye Meclisimize talepte bulunduk, karar çıkarttık ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz hiçbir girişimde bulunmadı.

VATANDAŞLARIN ÖNÜNDEKİ ENGEL KALKTI

İmarla ilgili şunu da eklemekte fayda var. Diğer bölgelerde de imar çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle Çınardere Mahallesi,  Kelpete bölgesi olarak adlandırdığımız alanında şu an 5 binliklerini büyükşehir belediyesinden geçirdik ve bunu speküle etmek isteyen kesimlere de bir mesaj vermiş olduk. İnşallah kısa zamanda oradaki vatandaşlarımızın yerinde dönüşümünü sağlamış olacağız. Yine yıllardan beri süren Köyler bölgesindeki 1 bölü binlik planları da büyükşehir belediyesinden geçirdik. Orada artık vatandaşların  binalarını yapılandırılması ile ilgili önündeki engel kalkmış oldu.

Yorumlar 0 Yorum Var