Haber 7 Gündem Masası'na konuk olan Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, İstanbul'un büyük ve stratejik ilçelerinden biri olan Pendik'e yapılan çalışmaları anlattı.

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, Haber 7 Gündem Masası'nda, Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli'nin sorularını cevaplandırdı. Başkan Cin, Pendik'e yapılan projelerden, pandemi sürecindeki çalışmalara kadar bir çok konuda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Başkan Ahmet Cin'in Haber 7'ye özel açıklamaları şöyle;

Pendik İstanbul'un büyük ve stratejik ilçelerinden biri olmasına rağmen fazla bilinmiyor. Pendik'i bize anlatır mısınız?

Pendik stratejik bir ilçe olmasına rağmen çok önemsenmeyen kıyıda köşede kalmış bir ilçe algısı var. Ama özelinde baktığını zaman Pendik ilçesi hem nüfus itibari ile hem merkezi özellikleri itibariyle hakikaten stratejik bir ilçe. Pendik, İstanbul’da olan 39 ilçe içerisinde nüfus itibari ile 4’üncü büyük ilçedir. 712.000 nüfusu var. Boş yapı stoğuna baktığımız zaman yakın zamanda 1 milyon nüfusuna ulaşabilecek kapasitede bir ilçe. Bunun yanında yüz ölçümü ve konumu bakımından da kritik bir ilçe. Hem Kocaeli gibi geçiş noktasında önemli bir sanayi ve ticaret kentine sınır olan bir ilçe... Ulaşım ağı olarak baktığımızda da havalimanı olan, demiryolu olan, karayolu ve deniz yolu olan, ulaşım ağı açısından her türlü imkanı olan bir ilçe. Pendik bunların yanında sanayi ilçesi. 2 yıl önce Türkiye ihracatının binde yedisi Pendik’ten yapılıyordu. Sanayi ile de iç içe. İstanbul’daki semt pazarlarından en eski ve en büyük olanı Pendik’te. Adapazarı’ndan, Bilecik’ten, Kocaeli’nden trenlere binerek Pendik’e alışveriş yapmaya gelen insanlar var.

PANDEMİ SÜRECİNDE 60 BİN HANEYE YARDIM

Sosyal  belediyecilik anlamında da önemli çalışmalarınız var. Pandemi sürecinde özellikle öğrencilere tablet kampanyanız var. Ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Pandemi süreci Dünyada yaşanan bir ilk. Yani herkes için alışık olmadığımız bir süreci yaşıyoruz. Ama hamdolsun Ülkemiz cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve sağlık bakanlığımızın bilim kurulun tavsiyelerinde bu süreci çok iyi yönetiyor. Tabi  biz de yerel yönetimler olarak bunlarla ilgili çalışmalarımızı yoğun bir şekilde yapıyoruz. Pendik’te 250 bin bağımsız bölüm var. Pandemi döneminde 60 bin haneye yardımda bulunduk. Bu ne demektir yaklaşık yüzde 22.5’una maddi yardım yaptık,  gıda yardımı yaptık,  alışveriş yardımı yaptık.  Bunun yanında dezenfekte çalışmaları,  kamu kurumlarıyla ilgili,  özel sahalarla ilgili çalışmalarımızı yaptık. Yani olması gereken tüm tedbirlere biz de destek olmaya çalıştık. Kamu kurumlarına destek vermeye çalıştık , kaymakamlıklarla  işbirliği içinde destek vermeye çalıştık.

SOSYAL YARDIMLAR AÇISINDAN 3. SIRADAYIZ

Sosyal yardımlar açısından baktığımız zaman Pendik Belediyesi 39 ilçe içerisinde 3’üncü sırada. Sosyal Belediyecilik anlamında da çok önemli hizmetlerimiz var. Bunun yanında teknolojik olarak önemli bir merkez. Avrupa’nın en büyük Teknopark’ı Pendik’te. İstanbul Teknopark Pendik'te faaliyette bulunuyor. İkinci etap Cumhurbaşkanımız tarafından açıldı. 3’üncü etap çalışmaları şu an devam ediyor. Yine Sağlık Teknopark’i ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Bizim de Pendik Belediyesi olarak ortak olduğumuz bir proje. Şu an 1’inci etabın kaba inşaatı bitmiş vaziyette. Yine havalimanı ve Teknopark’ın yanında bulunan Türk-Japon Teknoloji Üniveristesi’nin de orada kurulacak olması bizim için çok önemli. Tüm bunları göz önüne aldığımızda Pendik adeta bir Silikon Vadisi haline dönüşmeye devam ediyor.

Yorumlar 0 Yorum Var