İblid'deki hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın isminin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe'de açılacak çocuk etkinlik merkezine verilmesine şehit babası karşı çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sancaktepe'de açılacak çocuk etkinlik merkezine İblid'deki hava saldırısında şehit olan Uzman Onbaşı Emre Baysal'ın isminin verilmesi planlanıyordu. Ancak oğlunun isminin İBB tarafından kullanılmasını istemeyen şehidin babası Uğur Uysal, yazdığı dilekçe ile oğlunun isminin İBB tarafından kullanılmasını istemediğini ifade etti.

DÖĞÜCÜ ŞEHİDİN BABASI UĞUR BAYSAL'IN İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDIYESİNE GÖNDERDİĞİ DİLEKÇEYİ OKUDU

Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, raporla ilgili olarak, şehidin babası Uğur Baysal'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesine gönderdiği dilekçeyi okudu. Döğücü, şu açıklamalarda bulundu:

"İdlib'de sınır ötesi harekat icra ederken rejim unsurlarının hava saldırısında şehit olan Emre Baysal'ın adının İBB tarafından Sancaktepe'de açılacak olan Çocuk Etkinlik Merkezine verilmesiyle ilgili söz aldım. Son yolculuğuna Sayın Cumhurbaşkanımızın ve bakanların, belediye başkanları katıldığı ve binlerce kişiyle uğurlanan aziz şehidimizin adını, İBB bir kurumda yaşatmak istemiştir. Buraya kadar her şey normal. Lakin şehidimizin adını bir eğitim kurumuna vermeden önce, herhalde bunu sorması, danışması, bildirmesi, izin alınması gereken merci öncelikle onun ailesidir. Şehidimizin babası Uğur Baysal, şehit oğlunun isminin İBB tarafından kullanılması konusunda olumlu bir yaklaşım içinde değildir. Bunun kendisine sorulmasından sonra tarafıma ulaşarak bu durumu ifade etmiştir. Örneği elimde bulunan dilekçesini İBB ye yazmış olduğu, dilekçesini de kendisi göndermiştir. Dilekçede, 'Ben babası Uğur Baysal olarak oğlumun isminin verilmesini uygun görmüyorum ve istemiyorum.' ifadeleri yazılıdır. Dilekçe de 2 Ekim 2020 tarihinde de kayıt altına alınmış olup, kayıt makbuzu örneği de elimdedir.

Terörle mücadele sırasında şehit düşen Emre Baysal kardeşimizin 1 Mart 2020 tarihinde de Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve eşleri tarafından ziyaret edilmiştir. Burada isteğimiz ve beklentimiz bir şehit babasının İBB'nin bir kurumuna isminin verilmesine izin verilmeme durumunun istismar edilmemesidir. Yani AK Parti grubunun şehidimizin isminin bir kuruma verilmesiyle ilgili tasarruf ve tercihi, burada söz konusu olmadığı gibi şehit ailesinin bu yönde resmi dilekçesi bulunmaktadır. Bizim herhangi bir tasarruf ve tercihimiz söz konusu değildir. Tamamen şehit ailesinin isteğidir. Burada düşünülmesi gereken, şapkayı önüne koyup düşünmesi gerekenler olduğunu düşünüyorum. Terörün siyasi uzantılarıyla çeşitli organik bağları olanlar siyasal ittifak içinde bulunanların bunu çok iyi düşünmesi gerektiğini düşünüyorum. Şehit ailesinin bu isteğine saygı duyulması gerekiyor."

CHP'li Balyalı söz alarak, "Şehidimize Allah'tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Elbetteki şehit ailesinin takdiridir, buna saygı duyarız. Ama Sayın Belediye Başkanımızın şehit ailesine ziyaretinde böyle bir şikayet belediye başkanımıza iletilmemiştir." ifadelerini kullandı. 

Ailesi, şehidin isminin etkinlik merkezine verilmesini uygun görmediği için teklifin komisyon kararı doğrultusunda müdürlüğe iade edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Yorumlar 0 Yorum Var