51 yaşında hayatını kaybeden AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan 2015'te verdiği röportajda kendini ve davasını böyle anlatmıştı:

Hayat hikayem, pek çoklarınız gibi, bu ülkenin siyasi hayatı ve mücadelesiyle kesişti. Çünkü bu dert, dava benim derdim, davam. Bunu AK Parti başarabildi. Bu hareketin içerisinde kendi bireysel özgürlüğümü, onurumu ve eşitliğimi görüyorum. Aynı zamanda da diğer aidiyet anlamında, üzerimdeki kimliklerin ait olduğu toplumların bu hareketle özgürleştiğini, o toplumların iradesinin bu hareket sayesinde tayin edici siyasi mekanizmaya dönüştüğünü görüyorum.

Yeni Türkiye 'biz' kavramıyla yeni bir ortak dil yakalayacak. Yeni Türkiye adına ortak dil, eşit yurttaşlık temelinde insanların din, ırk, mezhep gibi bütün farklılıklarının bu kültürün, bu ülkenin ortak bir lehçesi, rengi olduğunu kabul eden bir süreç yaşıyoruz. Ülkede bir anlayış değişikliği yaşanıyor. Devlet zihniyeti, bu anlamda değişiyor, dönüşüyor. Aslında normale dönüyoruz. Bu değişim sadece Türkiye'yi değil, Ortadoğu'yu hatta dünyayı değiştirecek çok önemli bir iş.

Yorumlar 0 Yorum Var