Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki gerilimde yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve çok sayıda yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. İki ülke arasında daha sonra Moskova'da yapılan görüşmede esirlerin ve cenazelerin değişimi için ateşkes kararı alınmıştı. Sürenin dolmasının ardından ikinci defa insani ateşkes ilan edildi. Ancak Erivan tarafının sivil alanlara saldırıları durmuyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gelişmeleri gün boyunca bu haberimizden takip edebilirsiniz.

HAYK STEPANYAN ÖLDÜRÜLDÜ

- Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan 5'inci Muhrip Alayı savunma alanında aralarında tabur komutan yardımcısı Binbaşı Hayk Stepanyan'ın olduğu tabur askerlerinin imha edildiğini ve kalan askeri personelin savaş mevzilerini terk ettiğini belirtti.

- Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Ermenistan ve Azerbaycan'ı 18 Ekim'de ilan edilen ateşkese uymaları konusunda uyardı.

13 KÖY DAHA KURTARILDI

- Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cebrayıl Rayonunda bulunan 13 köyü daha Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Aliyev açıklamasının devamında, Ermenistan'ın ateşkesi ihlal ettiğini vurgulayarak, bu saldırılarda ölü ve yaralıların olduğunu kaydetti. Aliyev, Azerbaycan ordusunun gereken yanıtı vererek birkaç yerleşim birimini işgalden kurtardığını kaydetti. 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Twitter'dan yayımladığı mesajda, "Karabağ hiçbir zaman Azerbaycan'ın parçası olmadı ve Azerbaycan'ın toprak iddialarının uluslararası hukukta hiçbir temeli yoktur. Soykırımı önleyin ve Karabağ'ı tanıyın" ifadelerini kullandı.

PAŞİNYAN'DAN İFTİRA

Paşinyan başka bir açıklamasında ise, "Azerbaycan'ı Dağlık Karabağ'a saldırmaya Ankara ikna etti" iftirasını attı ve Türkiye'nin cihatçıları Dağlık Karabağ'da savaştırdığı yalanına bir kez daha sarıldı. Paşinyan açıklamasında, Türkiye'nin Libya, Doğu Akdeniz, Suriye ve Irak'ta olduğu gibi Güney Kafkasya'da da yayılmacı amaçları olduğunu öne sürerek, "Ateşkes görüşmeleri sırasında Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'ın çatışmaları durdurmasını istemediğini söyledi" iddiasında bulundu.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Kemal Üner 20.10.2020 00:26
    Pesinyan halkını dusunseydi askeri hemen karabagdan çekerdi daha neyin peşinde bu adam neyin savasini veriyor
  • Komutan 19.10.2020 22:16
    Doğru bilmişsin paşinyan savaşın bitmesini istemiyoruz. Ve şuma emin ol ki! Türkiyeden gardaşlarının yanında cephede saf tutmak isteyen binlerce asker ve vatansever var.
  • Sözün bittiği yer 19.10.2020 21:26
    Kolu kesin İran'la bağlantısı kalmasın,Nahçıvan bağlansın
  • Müjü 19.10.2020 20:33
    Oyun bitti peşinyan
  • EROL 19.10.2020 15:59
    İşte Bu