İran'ın kuzeybatısındaki Doğu Azerbaycan eyaletinin merkezi Tebriz kentinde Dağlık Karabağ'daki çatışmalar nedeniyle Azerbaycan'a destek gösterisi düzenlendi. 

Tarihi Tebriz Çarşısı civarında bir araya gelen göstericiler, "Karabağ bizimdir bizim olacak" "Norduz kapatılmalıdır" ve "Ermenistan'a destek cinayettir" sloganları atarak İran ile Ermenistan arasındaki Norduz Sınır Kapısı'nın kapatılmasını istedi. 

Göstericiler, Ermenistan'ın sivil yerleşim bölgelerine yaptığı saldırıları da kınayarak, Azerbaycan'a destek sloganları attı. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, İran güvenlik güçlerinin eyleme izin vermediği ve göstericileri dağıttığı görüldü. Türklerin yoğunlukta yaşadığı İran'ın diğer şehirlerinde de eylem çağrısı yapılmıştı ancak güvenlik güçleri gösterilere izin vermedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Çiçek. 20.10.2020 05:47
    Allah ın izniyle uyanış başlıyor dogudan batıya Allah rızası için bundan daha güzel 1 sebep dava yok zaten ölecegiz her kez gibi ama dogruyu haklıyı Allah rızası için desteklemek bu nun için ölmek En güzeli Allah her kezin kalbini içini görür bilir niyetini
  • Gurbetci 19.10.2020 20:50
    Topu topu 50 kişi var. Müslümanlarda birlik yokki bana dokunmayan yılan bin yaşasın