Azerbaycan, Ermenistan'ın işgal ettiği bölgelerdeki operasyonlarını sürdürüyor. Ateşkese rağmen Erivan yönetimi, savaş suçu işleyerek hukuku hiçe sayar bir şekilde sivilleri hedef alırken, buna karşılık veren Azerbaycan Türk ordusu, 22 gündür devam operasyonlarda işgal altındaki pek çok yerde başarılı operasyonlar gerçekleştirdi. Bakü'nün 10-15 günlük bir süre içerisinde büyük zaferi ilan edebileceği iddia edildi.

Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesine yönelik yürüttüğü özgürleştirme ve işgalden kurtarma operasyonları devam ediyor. 22 günlük bir süreç içerisinde başarılı bir yol alan Azerbaycan ordusu, cephe hattındaki ilerleyişini sürdürüyor.

Azerbaycan'ın ilerleyişini değerlendiren Azerbaycan Eski Devlet Danışmanı Gabil Hüseynli ise büyük zafer için tarih verdi.

10-15 GÜNLÜK SÜREÇ

Rusya'nın sürece müdahale etmemesi halinde Azerbaycan'ın 10-15 gün içinde işgal altındaki tüm topraklarını geri alarak toprak bütünlüğünü sağlayacağını düşünen Hüseynli, Rusya'nın aksi yönde davranması halinde ise sürece Türkiye'nin de dahil olacağının altını çizdi.

Kelbecer, Laçin, Güdeli ve Zangilan'ın alınmasından sonra Laçin koridorunun kontrolünün tamamen Azerbaycan'ın eline geçeceğine de dikkat çeken Hüseynli, Şuşa'nın devralınmasından sonra Azerbaycan'ın müzakere masasına oturmaya hazır olacağını ve görüşmelerin formatını da kendinin belirleyeceğine vurgu yapıyor.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Can Polat 20.10.2020 14:00
    Yiğitlerimizi Allah esirgesin muzaffer eylesin.