Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İstişare Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulunuyor.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan İslam İşbirliği Teşkilatı Toplantısına koronavirüs pandemisi nedeniyle video konferans yöntemiyle katıldı. Erdoğan toplantıya ve alınacak kararlara ilişkin "Hayırlara vesile olmasını" dilediğini belirterek istişarenin öneminin altını çizdi.

Erdoğan İslam ülkelerinde medya organlarının da yayınladığı ve son dakika olarak geçtiği mesajında şunları söyledi;

"İçinden geçtiğimiz bu sancılı ve imtihanlarla dolu dönemde müslümanlar olarak daha çok istişare etmeli, meselelerimizi özgürce konuştuğumuz çok kıymetli platformlarımıza sahip çıkmalıyız. Alimlerimizin bir araya gelmesi, görüş teatisinde bulunması çok önemli. Bu kültürü yaygınlaştırdığımız ölçüde sıkıntılarımıza çözüm üretebiliriz. Farklılıklarımızdan ziyade ortak noktalarımıza, ortak sorunlarımıza eğildiğimiz sürece, saflarımızı sıklaştırdığımız, birbirimize kenetlendiğimiz sürece dünya ve ahiret saadetine ulaşabiliriz.

Asırlar boyunca insanlığa ışık tutan, ilim, hikmet ve irfan ile anılan İslam beldelerinden bugün ne yazık ki acı haberler geliyor. Mezhepçilik İslam alemini içeriden yaralayan bir durum haline gelmiştir. Ölenin de öldürenin de Allahuekber demesi asla kabul edilebilir bir şey değil. Bu dinin mensupları katliam yapmaz. Yapamaz. Şayet bugün Müslümanlar ayrılıklara vurulmuşsa bunun sebebi veda hutbesindeki efendimizin sıkı tutunun buyurduğu Kur'an ve Sünnetten uzaklaşmamızdır.

Bizim ne Sünnilik, ne de Şiilik diye bir derdimiz var. Bizim derdimiz İslamdır. Kutlu nebiye ümmet olmak bize şeref olarak yeter. Allah'ın kulluğu bize yeter. Üstünlük malda, mülkte, mezhepte değil takvada olduğuna inanıyoruz.

Kainet boşluk kabul etmez. Hakikat çekilirse batıl yerini alır"

Yorumlar 3 Yorum Var
  • K¹e⁴l⁵e³ş 20.10.2020 20:57
    Adam gibi adam ve baba adam allahım ömrünü uzuneyle allahım sen REİSİMİZİ çakkallara yedirme amin.
  • mülhem 20.10.2020 20:05
    Maşallah. maşallah. Süphanallah. Elhamdülillahi rabbilalemin.
  • Ahmet eroğlu 20.10.2020 14:36
    Mükemmelin ötesinde mükemmel...Allahım ömrünü sağlık sıhhatını elindeki imkanını gücünü Çok daha kuvvetli eyle...Sen erhamürrahiminsin...Amiin