Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Türkiye'yi şantajla dize getirmeye çalışanlara cevabımızı Malatya'dan veriyoruz. Bizi hedeflerimizden vazgeçirmeye isteyenlere cevabımızı yatırımlarla veriyoruz" dedi.

MALATYA'YA 1 MİLYAR 600 MİLYON TL'LİK YATIRIM

Sadece son 1 ay içerisinde ülkemizin dört bir yanında baraj, fabrika, sağlık ve üretim tesisler, yolların açılışını gerçekleştirdik. Bugün bir kez daha durmak yok yola devam diyoruz. Tek bir toplu açılış töreniyle, toplam bedeli 1 milyar 600 milyon lirayı aşan kamu ve özel sektör yatırımımızı Malatyamızla buluşturuyoruz. Malatya Büyükşehir Belediyemizin toplam yatırım tutarı 438 milyon lirayı geçen yatırım açılışlarını da bu vesileyle yapmış oluyoruz.

13 MİLYON EURO'LUK YATIRIM

Açılışını yaptığımız 5 bin ton kapasiteli kuru kayısı depolama tesisinin kayısı üreticileriyle tüccarlarına nakliye vergi alanlarında ciddi avantajlar getireceğine inanıyorum. Toplam yatırım tutarı 13 milyon Euro'yu geçen ikinci bir depoyu 2021 senesinin ikinci yarısında şehrimize kazandırmayı ümit ediyoruz. Malatya'yı bu alanda en üst lige taşımayı hedefliyoruz.

Ülkemizin marka ürünlerinden biri olan kuru kayısının dünya pazarında gerçek değerinde işlem görmesini sağlamaya çalışıyoruz. 2020'de devrim niteliğinde bir adım yapıp kuru kayısıyı Toprak Mahsulleri Ofisin'nin alımlarına dahil ettik.

Yorumlar 0 Yorum Var