ABD'nin mevcut Başkanı Donald Trump, ülkede gerçekleşen seçimlere ilişkin açıklamalar yapıyor. Trump eyaletlerde açık ara önde olmasına karşılık oyların sayımının durdurulduğunu, sürecin mahkemeye taşınacağını ifade etti.

ABD seçimlerine ilişkin Son dakika haberine göre ABD Başkanı Donald Trump mevcut sonuçlara ilişkin açıklamar yaptı. Beyaz Saray'da açıklama öncesinde hazırlıkları yapılırken, Trump'ın açıklama yapacağı salona Jerad Kushner gibi kurmayları geldi

Özellikle Trump'ın ekibinin salona gelirken alkış tutup sevinç gösterileri gerçekleştirmesi dikkat çekti.

AMERİKAN HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

ABD Başkanı Donald Trump konuşmasına ekibine ve halkına teşekkür ederek başladı. Kazandığı yerlerdeki sonucun değişmeyeceğini belirterek kutlama yapmaya hazırlanıyorduk dedi.

Trump  "Milyonlarca kişi bize oy verdi. ABD halkına ve aileme teşekkür ediyorum. Bu insanların zaferini elinden almaya çalışanlar var, buna izin vermeyeceğiz. Büyük bir kutlamaya hazırlanıyorduk ve bir anda her şey iptal edildi. Dışarıya çıkıp kutlamak için hazırdık. Böylesine bir seçim başarısını kutlamaya hazırdık." ifadelerini kullandı.

"BU AMERİKAN HALKINA YAPILMIŞ BİR HİLEDİR"

Trump eyaletlerden gelen oy oranlarında açık ara önde olduğunu belirtirken, sonuçların önde olunması nedeniyle sürecin mahkemeye götürülmeye çalışıldığını ifade etti. Özellikle Ohio, Kuzey Carolina gibi eyaletlerde fark atarak kazandıklarını, fakat sonuçların durdurulduğunu belirtti. Trump "Bu Amerikan halkına yapılmış bir hiledir. Biz açıkça bu seçimi kazandık" dedi.

PENCE: AMERİKA'YI YENİDEN BÜYÜK YAPACAĞIZ

ABD Başkanı Trump'ın ardından yardımcısı Mike Pence da kısa bir açıklamada bulundu. Trump'ın kürsüye davet ettiği Pence "Ben de sizin gibi inanıyorum, zafer yolundayız ve Amerika'yı yeninden büyük yapacağız." ifadelerini kullandı

TRUMP'IN AÇIKLAMALARI

"Amerikan halkına destekleri için teşekkür ediyorum. Milyonlarca seçmen bizim için oy kullandı. Maalesef bu kalabalık seçmen grubuna ufak bir grup müdahale etmeye çalışıyor, buna izin vermeyeceğiz.

Biz büyük bir kutlama için hazırlanıyorduk ama bir anda her şey durdu. Bu gece aldığımız sonuçlar muazzam. İnanılmaz bir oy aldık. Bu ülkenin vatandaşları rekor sayıda sandığa gitti. Hiç beklemediğimiz eyaletleri kazandık, mesela Florida. Ohio'yu kazandık. Teksas'ı kazandık.

700 bin oyla Teksas'ı kazandık. Georgia'yı da kazandığımız ortada. Yüzde 2.5 farkla öndeyiz, sadece yüzde 7'si açılmadı sandıkların. Aynı şekilde Kuzey Carolina'da 1.4 fark var. Bizi yakalamalarına imkan yok. Arizona da aynı şekilde şansımız vardı ama birisi çıkıp biz kazandık dedi.

Yakalaması bizi imkansız görünüyor. Arizona ile ilgili açık ara önde olsak iyi olurdu ama hala şansımız var. Ama en önemlisi Penslyvania'yı çok büyük farkla kazanıyoruz şu anda. Penslyvania'da 600 bin oy fark var. Bunlar başa baş bile değil. Yani zaten oyların yüzde 64'ü sayılmış durumda, bizi yakalamalarına imkan yok. Büyük olasılıkla başkanınız biz olacağız.

Michigan ve Wisconsin'de de biz kazanıyoruz. Teksas Valisi beni aradı ve kutladı. Tam olarak sayım bitmek üzere.

Bir anda her şey durdu. Ciddi hile var, Yüksek Mahkeme'ye gideceğiz. Ulusun iyiliği iiçin dürüstlüğün sağlanması lazım. Biz bu seçimi kazanmak üzereydik. Ve açıkçası biz bu seçimi kazandık."

 

Yorumlar 0 Yorum Var